Helyi közélet

2012.11.21. 12:28

Szalagot kaptak a végzős gimnazisták Fehérgyarmaton

Fehérgyarmat - November 17-én szalagavató ünnepséget tartottak a fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium végzős diákjai számára.

Fehérgyarmat - November 17-én szalagavató ünnepséget tartottak a fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium végzős diákjai számára.A szalagtűző ünnepség szombat délután 15 órakor kezdődött a Városi Sportcsarnokban. A rendezvény díszvendégei között volt Szalai László úr, Fehérgyarmat város alpolgármestere, Dr. Kovács Attila úr, Fehérgyarmat város jegyzője, Pethő András úr, Pátyod község polgármestere, valamint az általános iskolák, középiskolák és a társintézmények meghívott vezetői, képviselői, akiket Pálur László az intézmény igazgatója fogadott. A tanárokkal, szülőkkel, hozzátartozókkal és nézőkkel zsúfolásig megtelt lelátók előtt sorakoztak fel az osztályok: a 12.b osztály 43 tanulója és osztályfőnökük Fodor Károlyné tanárnő, a 12.k osztály 22 tanulója és osztályfőnökük Gaál-Baumgartner Janka tanárnő valamint a 13.a osztály 31 tanulója és osztályfőnökük Törökné Pintér Katalin tanárnő.

A Himnusz eléneklése után Szabó Szidónia, az iskola igazgatóhelyettese mondta el ünnepi beszédét, melyet az ünnepélyes szalagtűzés percei követtek. Ekkor kapták meg az utolsó évfolyamra járó tanulók azt a szalagot, ami egyben búcsúzást jelent az iskolától, a gyermekévektől, de az előttük álló vizsgákra is figyelmeztet.

A szalagtűzés után a végzősök nevében Guti Renáta 13.a osztályos tanuló mondott beszédet, s ezt követően Joó Jenifer 12.b osztályos tanuló verssel köszöntötte a szalagtűzés ünnepélyes pillanatát. Az ünnepség első része a Szózat eléneklésével ért véget.

A rendezvény második felében az utolsó éves diákok dallal és tánccal köszöntötték szüleiket, tanáraikat és a meghívott vendégeket.

A szalagavatói táncok sorát a 13.a osztály előadása nyitotta meg, akik szatmári magyar táncokat mutattak be. A felkészülésben Filep László tánctanár segített nekik. Ezt követte a 12.b osztály bécsi keringője, majd a 12.k osztály latin-mix tánca, amit Kincs Alexa tánctanárnő tanított be az osztályoknak.

A nap végén 19 órától az iskola aulájában szalagavató bál kezdődött, ahol a jó hangulatról Bégány Róbert zenész gondoskodott. 20 órakor a nyitótánc részeként az osztályok ismét előadták táncaikat, mely után az első keringőre felkérték szüleiket, tanáraikat, akikkel egy jó hangulatú este kezdődött a maturandusok tiszteletére.

Márton József

iskolatitkár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában