Helyi közélet

2012.12.04. 12:22

Ezüst minősítés Prágában, az Arany városban

November 29–dec 2. között Magyarországot egyedül képviselve vett részt a Harmónia kamarakórus a XXII. Prágai Nemzetközi Adventi és karácsonyi kórusversenyen és fesztiválon, Szikszainé Dobronyi Erzsébet vezetésével.

November 29–dec 2. között Magyarországot egyedül képviselve vett részt a Harmónia kamarakórus a XXII. Prágai Nemzetközi Adventi és karácsonyi kórusversenyen és fesztiválon, Szikszainé Dobronyi Erzsébet vezetésével.A versenyen 3 kategóriában 31 kórus lépett színpadra, a 17 kamarakórus között a nemzetközi zsűri döntése alapján a Harmónia ezüst minősítést kapott. A színvonal rendkívül magas volt, a felfokozott és inspiráló hangulatban az előzetes munkánk, valamint a lelkesedés és a motiváltság, valamint a tehetséges karnagyunk kiváló szakmai munkája hozta meg számunkra a boldogító eredményt. A műsor versenyanyagában Kodály Adventi ének, John Rutter Dormi, Jesu és J. Arcadelt Ave Maria-ján kívül a Vikár Zeneiskola magánének tanára, Schroff Róbert Psalmus No.131. műve is elhangzott ősbemutatóként, nagy sikerrel – tájékoztatta lapunkat Papp Istvánné kórustag.

A kórus hangversenyt adott a Szent Miklós templomban és a forgatagban is. – Prága, az Arany város karácsony előtt igazán hű a nevéhez. A szabad ég alatt lezajlott adventi rendezvények a látogatók és turisták ezreit vonzották. A város változatos kulturális programról gondoskodott az adventi hangulatban: számos profi kórus énekelt a fesztiválon, a versenyeken, és a forgatagban is. Ezen a hétvégén azt tapasztaltuk, hogy a zene nemzetközi nyelv, amely a közelgő karácsony békéjét, szeretetét idézte – írta Papp Istvánné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában