Helyi közélet

2013.10.29. 12:03

Chopin mazurkája az első hely mellett különdíjat is ért

Vásárosnamény - Újabb sikerekkel öregbítette hazánk és Vásárosnamény hírnevét a városból elszármazott Gyöngyösi Ivett zongoraművész.

Vásárosnamény - Újabb sikerekkel öregbítette hazánk és Vásárosnamény hírnevét a városból elszármazott Gyöngyösi Ivett zongoraművész. A közelmúltbeli Euroradio versenygyőzelmét és Junior Prima-díját követően az idén augusztusban az USA-ban megnyerte a philadelphiai nemzetközi zongoraversenyt, míg a napokban a németországi Darmstadtban megrendezett Chopin versenyen végzett az első helyen a Zeneakadémia másodéves hallgatója. Az október 11. és 21. között rendezett megmérettetésen mintegy 150 indulóból 21-en jutottak a középdöntőbe, s végül nyolc versenyző bizonyíthatta a tudását a döntőben, ahol Chopin két zongoraversenyéből kellett választaniuk.

Ivett az e-moll zongoraverseny előadásával nyerte a versenyt, emellett a legjobb mazurka-interpretációért járó különdíjat is átvehette. Az első hellyel járó jutalmak mellett számos koncertmeghívást is kapott Darmstadtban a fiatal zongoraművész, aki 11 évesen sikeresen felvételizett a Zeneakadémia előkészítő tagozatára. Ivett Vásárosnaményban Antalovszky Erzsébet tanítványa volt.

A fiatal előadóművész programja mozgalmasan alakul az elkövetkező napokban is: október 29. és november 2. között a franciaországi Châteauroux városában megrendezendő Lisztomanias Fesztiválon kiemelt szólistaként közösen koncertezik négy másik fiatal zongoristával, november végén pedig egy bécsi mesterkurzuson vesz részt.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában