Helyi közélet

2013.11.27. 08:00

Per a polgármester ellen

Érpatak - A TASZ szerint munkatársát világnézeti és politikai meggyőződése miatt zaklatták Érpatakon.

Érpatak - A TASZ szerint munkatársát világnézeti és politikai meggyőződése miatt zaklatták Érpatakon. Munkatársa képviseletében a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) beperelte Érpatak önkormányzatát és Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármestert az egyenlő bánásmód követelményének és személyhez fűződő jogoknak a megsértése miatt.

Kivezették a teremből

Az előzmények 2013 februárjára nyúlnak vissza. A társaság közleményében az szerepel, hogy a helyi önkormányzat Becsületnapi megemlékezés címmel nyilvános ünnepséget rendezett a második világháborúban a budai várból kitörő magyar és német csapatok emlékére. A rendezvényre ellátogatott a TASZ helyben lakó munkatársa is. Amikor őt a közönség soraiban felfedezte a polgármester, az önkormányzat nevében távozásra szólította fel. Arra hivatkozott, hogy az illető személy „kártékonyan áll hozzá az önkormányzat munkájához”, liberális nézetei, illetve liberális mivolta miatt ott nem kívánatos személy.

Végül a polgármester utasítására a rendőrség igazoltatás címén a teremből kivezette a férfit. A TASZ szerint aznap este a polgármester vezetésével húsz-harminc fős, fáklyákat tartó társaság vonult a felperes otthona elé, s szidalmazták liberális nézetei miatt. A TASZ a pert munkatársa világnézeti, illetve politikai meggyőződése miatti hátrányos megkülönböztetés és zaklatás miatt indította.

Fokozza elszántságát

Az üggyel kapcsolatban megkerestük Orosz Mihály Zoltánt, Érpatak polgármesterét, aki az érdeklődésünkre a következőket válaszolta:

– A háttérhatalom idegenszívű neoliberális ügynökszervezeteinek jellemző módszere, hogy aki a hazaszeretetet kiemelt fontosságúnak tekinti, azt megpróbálják befeketíteni, kriminalizálni, és démonizálni. Nekik a mérce a internacionalizmus, mert számukra az ideális ember a kozmopolita világpolgár. Aki ennek a mércének nem felel meg, azt megpróbálják a médiaterror és véleménydiktatúra révén partvonalra tenni.

Jelen esetben a perindítás egy médiatrükk és felhajtás keltés kriminalizálásom és aljas szándékú démonizálásom céljából, de ez engem minimális szinten sem késztet meghátrálásra, hanem csak fokozza az elszántságomat a konzervatív értéktartalom szerint hierarchikus értékrend további következetes és szigorú képviseletére. Itt is meg kellene várni a jogerős bírósági végzést, s csak utána kellene a nagy nyilvánosságot tájékoztatni. Amint a legutóbbi sajtóperben is bizonyítottuk, a TASZ aktivistája és társai folyamatosan hazudoznak Érpatakról egy Londonban üzemeltetett szerveren keresztül a commmunity.eu honlapon, amelynek üzemeltetője a bíróság szerint egy elérhetetlen, nyilvántartásban sem lévő, fiktív egyesület, amit a Soros Alapítvány szponzorál ugyanúgy, mint a TASZ-t is.

Nagy nyilvánosságot kérnek

– Ráadásul félrevezetik az embereket, hazudoznak össze-vissza. A becsületnapi menet minden évben azon az útvonalon halad el, ahol Vorosilov agresszív hordái támadták a magyar honvédőket és a német szövetségeseket, vagyis nem a TASZ aktivistája miatt mentünk arra, és jövő februárban is ugyanott fogunk menni. Keresetlevelük masszív hazugság, összevágott anyag, a tárgyaláson be is fogjuk bizonyítani, mert nekünk is vannak vágatlan felvételeink. Ezek bizonyítják, hogy csendben vonultunk, a TASZ aktivistái provokáltak bennünket.

A november 19-én megtartott első tárgyaláson én, mint az önkormányzat képviselője, mint érintett és illetékes személy betegség miatt nem tudtam megjelenni, erről hivatalos orvosi igazolást küldtem az önkormányzat egyik általam meghatalmazott dolgozójával a Nyíregyházi Törvényszéknek, melyet a bíró a tárgyalás kezdetén nem volt hajlandó átvenni és ezért postán kellett feladnunk. Szeretném, ha a következő tárgyalások nagy nyilvánosságot kapnánk, mert le fogjuk leplezni a TASZ képviselőinek aljas hazugságait, és társadalom-felforgató módszertanuk lényegét.

Értékelés - minőségi alapon

– Soha nem titkoltam, hogy a tradicionális, konzervatív értékrendet képviselem, s azt fogom képviselni még elszántabban a jövőben is. A neoliberális jogvétők a hazafiakban keresik folyamatosan a rasszista indítékot, holott ők helyeznek mindent faji, és ideológiai alapra. Ők értékelnek mindig mindent faji szempontból, ők azok, akik mániákusan a cigány származásúak vonatkozásában a jogsértés és ennek következtében alkalmazott felelősségre vonás esetén betegesen a faji alapon való hátrányos megkülönböztetésről vizionálnak, a hatóság részéről pedig a rasszista üldözés eszetlen mantráját nyüszítik.

Ezzel szemben mi nem faji, hanem minőségi alapon, aktuális tulajdonság csokor szerint értékeljük az embereket: aszerint, hogy építi a közösséget vagy rombolja. Én úgy gondolom, hogy a társadalmi kohéziót a mai tűzzel-vassal terjesztett anarchista és nihilista neoliberális szemléletmód igyekszik szétrombolni, amellyel szemben a hagyományos konzervatív értékrendet kell felmutatnunk és következetesen képviselnünk ha a mai globális válságból ki akarunk kerülni.

A sajtóper a következő helyről is letölthető: LINK >>>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában