Helyi közélet

2013.12.10. 12:01

Bajor Mikulás bőkezű ajándéka

Tiszalök, Gávavencsellő - Bár nem fehér szegélyes vörös ruhában, hanem nyakában kék-fehér kockás sálban osztogatta ajándékait Josef Smied, az Alsó-Bajor Tartalékos Szövetség elnöke bajtársaival Tiszalökön és Gávavencsellőn.

Tiszalök, Gávavencsellő - Bár nem fehér szegélyes vörös ruhában, hanem nyakában kék-fehér kockás sálban osztogatta ajándékait Josef Smied, az Alsó-Bajor Tartalékos Szövetség elnöke bajtársaival Tiszalökön és Gávavencsellőn. Mikulás napján Tiszalökre egy már korábban ajándékozott iskolabútor és iskolaszer szállítmány második részletével érkeztek, amit már szinte megszokott módon egészítettek ki egészségügyi felszerelésekkel, gyermekjátékokkal és egyéb hasznos használati tárggyal.

Hetedikén a Gávavencsellői tűzoltók kaptak munkájukat támogató hasznos tárgyakat: palackokat, maszkokat, védőfelszereléseket, tömlőket, elosztó csapokat, sőt egy igen hasznos ellenőrző készülékkel is gyarapodtak, amelynek segítségével tesztelni, időről időre hitelesíteni tudják meglévő maszkjaikat. Délután az Idősek Otthonában fórumot szerveztek az érdeklődők számára, ahol Josef Smied elnök és Kerekes Sándor alelnök (Magyar Tartalékosok Szövetsége) szervezetük működéséről tartott rövid ismertetőt.

A fórumon részt vevő önkéntes tűzoltók igen aktívan ostromolták kérdéseikkel a német vendéget, aki szívesen osztotta meg tapasztalatait az örvendetesen nálunk is egyre terjedő önkéntes tevékenységekkel kapcsolatosan.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában