Helyi közélet

2013.12.18. 17:55

„Pénz-ügyesek” a fehérgyarmatiak

Fehérgyarmat - A Fehérgyarmati Petőfi Sándor Szakközépiskolából mindkét regisztrált csapat bejutott a megyei döntőbe.

Fehérgyarmat - A Fehérgyarmati Petőfi Sándor Szakközépiskolából mindkét regisztrált csapat bejutott a megyei döntőbe.A Fehérgyarmati Petőfi Sándor Szakközépiskola Pénz-ügyesek elnevezésű csapata az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség és a kilenc további támogató cég által szervezett PÉNZ-SZTÁR Első Országos Középiskolai Pénzügyi - Gazdasági Versenyen a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei majd az Észak-Alföldi regionális döntő megnyerése után bejutott az országos elődöntőbe, ahol 7. helyezést ért el.

A takarékszövetkezeti szektornak egy újszerű kezdeményezése volt, hogy a 2013/14-es tanévben középiskolai tanulmányokat folytató, 14-20 éves diákok csapatai mérjék össze tudásukat a pénzügyekről, gazdaságról. A szervezők várakozásait is felülmúlóan 1120 csapat regisztrált a versenyre. Egy kétfordulós internetes előselejtező után 100 csapat vett rész a megyei fordulókon.

A Fehérgyarmati Petőfi Sándor Szakközépiskolából mindkét regisztrált csapat bejutott a megyei döntőbe. A „Pénz-ügyesek”Biró Evelin, Korponai Barbara, Köteles Kitti és Széles Árpád, a szakközépiskola 13. a osztályos tanulói - megnyerték a döntőt, így automatikusan bejutottak a regionális fordulóba, a „Befektetők” pedig - a 12. a osztályos Karikás Krisztián, Kovács Sándor, Makay Tibor és Mester Dávid - harmadik helyezést értek el.

– A tanulók a lényegkiemelés, diagram-elemzés, szakmai szövegek korrigálása terén is felülmúlták a régió másik két megyéjének csapatait, így fölényesen megnyerték a regionális döntőt. A csapat eredményéhez nagyban hozzájárult Diószegi Erzsébet, Fekete Tibor és Dr. Rozsályiné Kosztya Erika felkészítő munkája – újságolta Kövesligetiné Bíró Zsuzsanna igazgatóhelyettes.

KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában