Helyi közélet

2014.07.12. 15:54

Kitüntették a polgárőröket

Tiszavasvári - A „Polgárőr Város” kitüntető címet vehette át Tiszavasvári küldöttsége is.

Tiszavasvári - A „Polgárőr Város” kitüntető címet vehette át Tiszavasvári küldöttsége is.

A már hagyománynak számító Országos Polgárőr Napnak az idén Békés–Dánfok adott otthont. A rendezvényt huszadik alkalommal szervezte meg az Országos Polgárőr Szövetség azzal a céllal, hogy ezzel is kifejezze a szervezet egységét.

A polgárőrnapon több mint négyezren jelentek meg. Az eseményen beszédet mondott dr. Tasnádi László, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára, aki hangsúlyozta: Magyarországon közel 60 ezer polgárőr dolgozik, akik önkéntes munkájukkal jelentősen hozzájárulnak a közrend és a közbiztonság fenntartásához. Az országos szövetség elnöksége a település és lakossága biztonságát szolgáló polgárőrség támogatásáért a „Polgárőr Város” kitüntető címet adományozta Vecsés, Mohács, Mezőkovácsháza, Ózd, Mindszent, Bodajk, Kisújszállás, Rétság, Százhalombatta, Balatonalmádi mellett Tiszavasvári városának is. A polgárőr egyesületek a kitüntető oklevél mellett 100 ezer forint működési támogatásban is részesültek.

A helyi polgárőrség nevében Simon István parancsnok vette át a kitüntető oklevelet.

- Balogh Tamás -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában