Helyi közélet

2014.09.04. 11:41

Az informatika is segíti a gyógyulást

Tiszalök - A betegek részére bluetooth üzemmódban működő vérnyomásmérőt, pulzoximétert, fülhőmérőt, EKG-t, vércukormérőt, testsúlymérleget fejlesztettek ki.

Tiszalök - A betegek részére bluetooth üzemmódban működő vérnyomásmérőt, pulzoximétert, fülhőmérőt, EKG-t, vércukormérőt, testsúlymérleget fejlesztettek ki.A XXI. századnak megfelelő egészségügyi szolgáltatásokat avattak fel csütörtökön Tiszalökön. Először is átadták az integrált egészségügyi intézményt, amely a szakrendelések mellett képes a sürgősségi ellátásra is, valamint rendelkezik a betegellátáshoz szükséges valamennyi klinikai és diagnosztikai szakma ellátásához szükséges feltételekkel. Az integrált egészségügyi intézményben kórházi szintű ellátás biztosítható, tehát a betegeket a lakhelyükhöz legközelebbi helyen lehet magas szinten ellátni, elkerülve az indokolatlan kórházba szállítást.

Az ünnepség részeként a vendégek megismerkedtek a Mona-System Egészségügyi Informatikai Konzultációs Rendszerrel. Ennek alkalmazásával megoldható a lakossági szűrés, a kiszűrt betegek kivizsgálása, szükség esetén gondozásba vétele, valamint biztos alapokra helyezhető a területi sürgősségi ellátás.

A gondozásba vett krónikus betegek részére bluetooth üzemmódban működő vérnyomásmérőt, pulzoximétert, fülhőmérőt, EKG-t, vércukormérőt, testsúlymérleget fejlesztettek ki, melyek segítségével a gondozás online módon folyamatosan biztosítható. Az eszközök használata lehetővé teszi, hogy a szakemberek már a legkisebb eltéréseket észleljék és idejében kiemeljék a beteget, ezáltal csökkenthető a szövődmények és az életveszélyes állapotok kialakulásának a veszélye.

Az ünnepség keretében átadtak egy újabb mentőautót az egészségügyi ellátás jobb kiszolgálása érdekében, valamint további adományokat ajánlott fel az egészségügy javítására az amerikai SARA Alapítvány, az osztrák Kamilliánus Rend és az Alsó-Bajorországi Tartalékos Katonák Szövetsége.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában