Helyi közélet

2014.12.22. 08:51

Akiknek rohanás az ünnep

Nyíregyháza - Ahol a férjnek és a feleségnek is több ideje van, ott könnyebb megoldani a bevásárlást.

Nyíregyháza - Ahol a férjnek és a feleségnek is több ideje van, ott könnyebb megoldani a bevásárlást.

A karácsonyi nagybevásárlás legtöbbünknek gyakran sok fejtörést okoz, hiszen próbáljuk szeretteinknek mindig a legszebb és legjobb ajándékot megvenni, ami valljuk be, nem két percbe kerül. Azokban a családokban, ahol a férjnek vagy feleségnek egy picivel több ideje van, könnyebb megoldani a karácsonyi bevásárlást.

De hogy szervezik meg az ünnepeket ott, ahol – főleg ha mindketten – elfoglaltak? Éry-Kovács Zsanna és férje, Vicei Zsolt a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház művészei, akik még az elmúlt héten is színpadra léptek a Mártírok című előadásban. Túl sok idejük tehát nem maradt arra, hogy megvegyék az ajándékokat, a fát és az ünnepi menühöz valókat, de az ő életük az év kevésbé zsúfolt időszakában sem egyszerű. Mivel a szüleik távol élnek, komoly logisztika kell ahhoz, hogy a kislányuk nap mint nap eljusson bölcsődébe, majd pedig haza.

– Szerencsénk van, mert a bölcsődében van két gondozónő, most is ők vigyáztak a kicsire, aki akkor lett beteg, amikorra a nagybevásárlást terveztük. Pontosan tudtuk, hogy kinek mit akarunk venni és célirányosan jártuk végig az üzleteket, már csak néhány apróság van hátra – mesélte lapunknak Zsanna, akitől azt is megtudtuk, hogy Budapesten töltik az ünnepeket.

Karácsonykor a szüleimhez, majd a férjem szüleihez megyünk, és nagyon örülünk annak, hogy van még egy kis idő arra, hogy lelkileg ráhangolódjunk az ünnepre. Hosszú volt az év, ránk fér a pihenés, hogy január 4-én feltöltődve térhessünk vissza Nyíregyházára.

Ötlet az apa-lány napon

– A karácsonyi ajándékok megvásárlása nálunk igazi csapatmunka. A tágabb családot nézve a feleségemmel beszélem meg, hogy kinek mit lenne célszerű venni, és ezeket a feleségem időben be is szerzi. A gyermekeinknek szánt meglepetéseknél ugyanez a séma, de a logisztikában azért van némi szerepem. A csaknem felnőtt fiamnak a „kellemest a hasznossal” elven szoktunk ajándékot választani, a kislányomnak jöhetnek az inkább „csajos” dolgok. A feleségem – nos, esetében a lányommal kooperálok: minden hónapban szervezünk egy apa-lánya napot, s a legutóbbi, decemberi alkalommal kikértem a véleményét, s együtt döntöttünk. A közelebbi barátoknak viszont már én találom ki az ajándékokat, míg a cég partnereinek a kollégákkal közösen tervezzük meg, milyen apró kedvességgel lepjük meg őket – mesélte Tóth Csaba, a LEGO Manufacturing Kft. HR-vezetője.

Az utolsó napokra marad

– Az egész éves rohanásban elröpül az idő úgy, hogy mindig az utolsó napokra hagyom az ajándékok beszerzését. Az idén sem lesz ez másképp: aranyvasárnap illetve az azt követő hétfő és kedd marad meg nekem a hiány pótlására. Nem vakon indulok neki az üzleteknek: év közben azért volt egy-egy elejtett szó, kívánság, elszólás, amit elraktároztam, ezek vannak nagy segítségemre karácsony előtt. A családtagoknak szánt ajándékok vásárlását többnyire a család hölgytagjai: a feleségem, édesanyám és anyósom oldják meg, ez nagy segítség nekem! Ami viszont rám marad, azt nem bízom másra, s bár mindig a végére hagyom, jól hajrázó alkat vagyok – fogalmazott dr. Pápai György, az Országos Mentőszolgálat Észak-alföldi regionális orvos-igazgatója.

KM-SZA, NYZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában