Helyi közélet

2015.01.07. 11:29

Szeretet szórt az MRSZSZ a börtönben

Mátészalka, Tiszalök - A Magyar Református Szeretetszolgálat és a Mátészalkai Református Egyházközség karácsonyi szolgálattal és a „Nyilas Misi Pakk” adománygyűjtő programmal teljesítette küldetését az ünnepekkor a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben.

Mátészalka, Tiszalök - A Magyar Református Szeretetszolgálat és a Mátészalkai Református Egyházközség karácsonyi szolgálattal és a „Nyilas Misi Pakk” adománygyűjtő programmal teljesítette küldetését az ünnepekkor a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben.

Hagyománnyá vált a tiszalöki börtönben, hogy karácsonykor fogvatartotti családi istentisztelet és családi beszélő kerül megrendezésre. Az ünnepi igehirdetésen a rabok a családtagjaikkal vettek részt, amelyen az idén Isten megváltó igéjét a Magyar Református Szeretetszolgálat lelkész- igazgatója, Balogh Barnabás és a Mátészalkai Református Egyházközség vezető lelkipásztora, Becsei Miklós hirdette.

Örömmel barátom!

A mátészalkai gyülekezet két tagja tanúságtételét tette a hallgatóság előtt. Szolgálattételük a börtön falai között számukra is újdonságnak számított, amelyet lelki felkészülés előzött meg.

- Nekik van a legnagyobb szükségük az evangéliumra. Tudniuk kell, hogy van további élet, és az Isten nem hagyja el elesetten az embert – mondta Horváth Ilona presbiter.

- Baráti hangon kaptam meghívást a mai napra. Megpróbáltam átgondolni, hogy hová is ígérkeztem el, de a megszólítás más volt. Lélek általi, amely valódi örömet nyújtott. A válaszom nem lehetett más a meghívásra, minthogy: örömmel barátom! - erősítette meg elkötelezettségét Szügyi Béla presbiter.

Éhség van

Balogh Barnabás lelkész- igazgató elmondta, hogy tudatos készülődés előzte meg a karácsonyi szolgálatot. A tavalyi példa után az idénre is elkötelezett terv volt, hogy karácsonykor itt legyen.

- Csillogó hatást, örömet láttam. Ragyogtak az arcok. A rabok karácsonyi műsort adtak elő, amelyben helyt kapott az ige, Isten szeretete, énekek, versek, egy rövid történet. Ezzel mi is ajándékot kaptunk. Éhség van az emberek lelkében, de nem mindig étkezünk jó helyen. Sokszor „hitelkártyára vásárolunk”, hogy hamar jussunk valamihez.

"Kedves ismeretlen család"

- így kezdte levelét az egyik diákunk, amelyet egy ismeretlen család gyermekének elkészített ajándékdobozba tett – mesélte el a levél rövid történetét Becsei Miklós vezető lelkész.

A mátészalkai Kálvin János Református Általános Iskola évek óta készül az ünnepekre a „Nyilas Misi Pakk” adománygyűjtő programmal. Az iskola aulájában álló zongora a gyűjtési csomópont. Jó érzés látni nap, mint nap, hogy minden reggelre egyre több csomag kerül a zongora köré. Az adományozáshoz az iskola diákjai és családjai, valamint az egyházközösség tagjai mellett a város lakossága, vállalkozói köre, a civil szervezetek és multinacionális cégek is csatlakoztak. Adományaikat rászoruló családok gyermekeinek szánják, névtelenül, szeretetből, önzetlenül, örömből, ellenszolgáltatás nélkül.

Saját készítésű ajándékok is megtalálhatóak a dobozokban, mint például levél, üzenet, vagy egy- egy gyerekrajz. Az iskola tanulói tudják, hogy hová érkeznek az ajándékaik. Így nemcsak a határon túlra, vagy a környéken élőkhöz, hanem a börtönben lévő családapák gyermekei számára is tudtak az idén csomagot adni. A segítő szándéknak és az önzetlen szeretetnek köszönhetően most 210 doboz, 3 mázsa hidegélelem, és nagy mennyiségű ruhaadomány gyűlt össze az egyházközösségnél.

Az adományok jó helyre kerültek, köszönjük a segítséget mindenkinek!

Luther Márton

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában