Helyi közélet

2015.03.30. 14:31

Technológiai fejlesztéseket hajtott végre máriapócsi telephelyén a Gloster Kft.

Nyíregyháza, 2015. március 30., hétfő (MTI) - Részben uniós támogatásból, összesen több mint 434 millió forintot fordított telephelyének fejlesztésére és eszközeinek korszerűsítésére a máriapócsi Gloster Zöldség-Gyümölcs Feldolgozó és Kereskedelmi Kft. - közölte a cég hétfőn az MTI-vel.

Nyíregyháza, 2015. március 30., hétfő (MTI) - Részben uniós támogatásból, összesen több mint 434 millió forintot fordított telephelyének fejlesztésére és eszközeinek korszerűsítésére a máriapócsi Gloster Zöldség-Gyümölcs Feldolgozó és Kereskedelmi Kft. - közölte a cég hétfőn az MTI-vel.A beruházás során új raktár és irodaépület épült meg, valamint a kész befőttek címkézésére alkalmaz berendezéseket és új szalagrendszert vásárolt a konzervgyártással foglalkozó társaság. A projekt részét képezte még marketing tanácsadás, illetve a piacra jutás kapcsán igénybevett szolgáltatás is.

A fejlesztéshez a Gloster Kft. több mint 217 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében benyújtott pályázatával.

A társaság 1993 márciusában alakult meg, ebben az évben még bérmunkában gyártatott üveges zöldség–gyümölcs konzerveket. 1994-ben kezdődött meg a konzervgyártás a máriapócsi gyárban, ezzel párhuzamosan elindult más üzemekben a bérgyártás is. A cég a hazai piac ellátása mellett Németországba, Hollandiába, a balti államokba, Oroszországba és az Egyesült Államokba exportálja termékeit - olvasható a honlapon.

A nyilvános cégadatok szerint a Gloster Kft. 2013-ban 2,8 milliárd forintos nettó árbevétel mellett 187 millió forintos mérleg szerinti eredményt ért el.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában