Helyi közélet

2015.04.14. 10:51

A költészet ereje a csaholci iskolában

Csaholc - „A költészet értelme az, hogy megtanít gyönyörködni és hinni az emberben. Semmiben sem hisz, aki az emberben nem hisz”. E gondolatok jegyében rendezték meg a Csaholci Általános Iskolában tizenegyedik alkalommal a József Attila szavalóversenyt a Költészet Napja közelségében.

Csaholc - „A költészet értelme az, hogy megtanít gyönyörködni és hinni az emberben. Semmiben sem hisz, aki az emberben nem hisz”. E gondolatok jegyében rendezték meg a Csaholci Általános Iskolában tizenegyedik alkalommal a József Attila szavalóversenyt a Költészet Napja közelségében. A rangos megmérettetésen 106 gyerek vett részt Botpalád, Csenger, Csengersima, Fehérgyarmat, Gacsály, Kölcse, Méhtelek, Porcsalma és Rozsály iskoláiból. A háromtagú zsűrik (alsó tagozat: Székely Béláné nyugdíjas tanítónő, Antalné Simon Erika vezető óvónő, elnök: Széles Szabolcs, a Felső-Tisza Vidéki Többcélú Kistérségi Társulás részéről; felső tagozat: Pappné Cserepes Gyöngyi, a Makovecz Imre Általános Iskola pedagógusa, Bartha Zsoltné, a Csaholci Általános Iskola pedagógusa, elnök: Kádár Ágnes a Csaholci Általános Iskola igazgató helyettese) négy korcsoportban (1-2. évfolyam, 3-4. évfolyam, 5-6. évfolyam, 7-8. évfolyam) hirdettek győzteseket. A helyezetteket oklevéllel és értékes könyvekkel jutalmazta a zsűri. Valamennyi résztvevő és a felkészítő pedagógusok is emléklappal térhettek haza.

Helyezettek:

1-2. osztály: 1. Lázár Dominika, 2. Gergely Mátyás, 3. Birgány Marcell

3-4. osztály: 1. Kerek Mercédesz, 2. Magyar Máté, 3. Szarka Flóra

5-6. osztály: 1. Balogh Mirjam, 2. Zavanyi Gyula Endre, 3. Aranyász György

7-8. osztály: 1. Szabó Csenge, 2. Tuba Lívia, 3. Tóth Annamária

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában