Helyi közélet

2015.05.16. 16:52

Az időjárással is dacoltak Kisvárdán

Kisvárda - Az erős szél, a hirtelen jött zápor, de a szemerkélő eső sem riasztotta vissza azt a több mint húsz, madarakat és a természetet kedvelőt Kisvárdán, – a Várfürdő bejáratánál gyülekezőket– május 14–én, csütörtökön a Magyar Madártani Egyesület 33 számú Tiszaközi helyi csoportja által szervezett „Fülemülék éjszakája” programjáról.

Kisvárda - Az erős szél, a hirtelen jött zápor, de a szemerkélő eső sem riasztotta vissza azt a több mint húsz, madarakat és a természetet kedvelőt Kisvárdán, – a Várfürdő bejáratánál gyülekezőket– május 14–én, csütörtökön a Magyar Madártani Egyesület 33 számú Tiszaközi helyi csoportja által szervezett „Fülemülék éjszakája” programjáról.Az öt éves múlttal rendelkező csoport sokat tettek, a természetért a madarak, az állatvilág védelméért

Madárdalos májusi este

A hűvös, szemerkélő esős idő és a széllel társult esti séta alkalmával, odúellenőrzések, s madárfigyelő séta volt a programban. A résztvevők megtekintették a leszedhető, kihelyezet odúkat a Várnál, a Vár–tónál és környékén. Igaz csak különböző életkorú verébfiókákat láthattak az odúkban, s vettek ki közelebbi megtekintésre,„simogatásra”. Rövid odúzás után ismerkedtek minden útba eső madárral. A sétát s a természet értékeit a madarak hangját, a kora esti séta egyéb hangjaival is ismerkedtek az időjárással dacoló résztvevők.

De láttak mezei verebet, fekete és nádi rigót, s lehetne még sorolni a természet értékeit, madarait, amivel a séta során találkoztak a résztvevők. A nagyon óhajtott és várt fülemüle hangját nem sikerült meghallani –talán a kedvezőtlen időjárás miatt– a Fülemülék éjszakáján résztvevőinek Kisvárdán.

– A hazai madarászok már évtizedek óta dolgoznak a természetért, az emberért a madarak és élőhelyük védelmén keresztül. Célunk, hogy megőrizzük hazánk páratlan természeti értékeit a magunk és az utódok örömére – mondta a séta végén Kiss Zsolt a Tiszaközi helyi csoport titkára.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában