Helyi közélet

2015.06.19. 09:20

Megtaláltuk a legmenőbb könyvtárat széles e vidéken

Nyíregyháza - Könyvtárba járni még sosem volt ilyen menő!

Nyíregyháza - Könyvtárba járni még sosem volt ilyen menő!Fiatalokat megszólító mém-kampányba kezdett a nyíregyházi Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár a legnagyobb közösségi oldalon. Az ismert mémekhez a könyvtárral, főképp a bérletváltással és kölcsönzéssel kapcsolatos frappáns szövegek kerültek, amiket eddig már több ezren láttak.

A nyíregyházi könyvtár megőrjítette a fiatalokat

Egy nap alatt több mint tizenöt ezres látogató számot ért el mémes akciójával a nyíregyházi Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár a fiatal, facebookos generáció körében.

Az akcióról kérdeztük Polák Péter könyvtárost.

Honnan jött az ötlet?

Polák Péter: Minden könyvtárnak nagy problémát jelent a fiatalok elérése. Nagyon sokféle akcióval próbálkoztunk, kisebb-nagyobb sikerrel. Most egy olyan felületen szeretnénk elérni őket, ahol ők vannak otthon. Az első mémeket a saját szórakoztatásunkra készítettük, de próbaképpen kiraktuk a facebook oldalunkra. Minket is meglepett, hogy egy nap alatt nyolcvanan osztották meg és több mint tizenöt ezren látták.

Mi a céljuk ezzel a kampánnyal?

Polák Péter: A fiatalok nagy része nem ismeri a könyvtárak szolgáltatásait. Mi a mémekkel ezeket szerettük volna bemutatni humoros formában. Kiderül a mémekből a könyvtári szolgáltatások ára, a kölcsönözhető könyvek száma …stb. Másik célunk az irodalmi művek népszerűsítése képrejtvényekkel. A képrejtvények most kezdenek hódítani a közösségi oldalakon, mi ennek segítségével reklámozzuk az irodalmat.

Mik a további tervek?

Polák Péter: Szeretnénk bevonni az olvasóinkat a rejtvénykészítésbe. Szeretnénk, hogy a fiatalok életében újra népszerű legyen az olvasás és a könyvtárba járás. Várunk mindenkit a facebook oldalunkra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában