Helyi közélet

2015.06.05. 10:49

Öregbítették a Petőfi hírnevét

Fehérgyarmat - <span style="color: #000000;">A fehérgyarmati szakközépiskolások sikereket értek el a versenyeken és a vizsgákon.</span>

Fehérgyarmat - A fehérgyarmati szakközépiskolások sikereket értek el a versenyeken és a vizsgákon.

Tavalyelőtt szeptemberében indult az az új típusú képzés a Fehérgyarmati Petőfi Sándor Szakközépiskolában, melynek záróvizsgáit a komplex szakmai ismeretek reményében nemrég rendeztek meg. A vizsgafeladatok sajátossága, hogy egy része központi, másik részét pedig a független vizsgabizottság hagyja jóvá.

– A képzési forma előnye, hogy az ismeretek nem csupán elméleti jellegűek, hanem jól hasznosítható gyakorlati oktatásban is részt vesznek a tanulók. Ez utóbbit erősítik a 160 órás összefüggő nyári gyakorlaton. A pénzügyi-számviteli ügyintéző, az ügyviteli titkár és a gazdasági informatikus képzés egyaránt emelt szintű szakképesítést biztosít a sikeresen vizsgázóknak – taglalta Nagy Tibor Zoltánné Harsányi Zsuzsánna.

A szakmai képzés nem pusztán a vizsgák szintjén volt sikeres a felkészítő tanároknak és az iskolának.

A Pénzügyi-számviteli ügyintézők Országos Szakmai Tanulmányi Verseny elődöntőjéből az iskola két szakképzős tanulója, Bíró Evelin és Széles Árpád is bejutott a fináléba. Az országos döntőt Veszprémben rendezték, ahol a petőfis diákok tovább öregbítették az iskola hírnevét. Biró Evelin eredményes versenyzéséért három szakmai vizsgatárgyból kapott felmentést és 100 százalékos jeles vizsgaeredményt. Széles Árpád a 8. helyen végzett, ezzel teljes vizsgamentességet és úgyszintén 100 százalékos jeles vizsgaeredményt kapott.

A Szakmai Érettségi Tárgyak Versenyének elődöntőjéből, közgazdasági alapismeretek-elméleti közgazdaságtan tantárgyból a 12. a osztályos Tankóczi Kitti Sára 23. helyezettként jutott a szolnoki, országos döntőbe, ahol az értékes 12. helyezést érte el, mellyel 50 többlet pontot is vihet a felvételire.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában