Helyi közélet

2015.06.05. 18:12

Tisztelet a védőnőknek

Nyíregyháza - Kettős jubileumot ünnepeltek a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán.

Nyíregyháza - Kettős jubileumot ünnepeltek a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán.

Számos felmérés bizonyítja, hogy az egészségügyi szolgáltatások közül ma Magyarországon a legnagyobb bizalom a védőnők felé irányul. A védőnői szolgálat hazai munkájának az elismerése 2013-ban, a Magyar Örökség Díj odaítélésével, 2015 áprilisában pedig hungarikummá nyilvánításával teljesedett ki. Nincs is annál bensőségesebb viszony, mint amikor egy családban gyermeket várnak, életet adnak ezeknek a kicsiknek, s aztán megkezdődik a felnevelésük, s mindeközben a védőnők – már-már a család részeként – végig ott állnak a szülők mellett, készen arra, hogy bármikor segítséget nyújtsanak.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében mintegy 350 védőnői állás található, s a térség azért is nagyon kedvező helyzetben van, mert az ide települt felsőfokú képzésnek köszönhetően szinte elenyésző a betöltetlen álláshelyek száma – mondta el többek között dr. Kósa Zsigmond főiskolai tanár, a Védőnői Módszertani és Népegészségtani Tanszék vezetője azon a június 5-ei kettős jubileumi ünnepségen, amelyen a 100 éves Magyar Védőnői Szolgálatot és a 25 éves védőnőképzést ünnepelték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában