Helyi közélet

2015.07.29. 18:26

A Ghymes lép fel Tuzséron

Tuzsér - Ötödik alkalommal lesz Nyári Zenei Fesztivál a Lónyayban.

Tuzsér - Ötödik alkalommal lesz Nyári Zenei Fesztivál a Lónyayban. Három napon át kínál gazdag programsorozatot az V. Nyári Zenei Fesztivál a Lónyayban. Az impozáns helyszín a Tiszántúl egyetlen freskókkal díszített barokk kastélya. Mária Terézia testőre, Gróf Lónyay János óbester építtette azután, hogy hazatért az udvarból, és a Magyar Királyi Nemesi Testőrség szolgálatából. Az épület a hagyomány szerint a régi Ambrózy-várkastély anyagának felhasználásával készült 1787 után.

Orgonaszó a templomban

A kastély udvara, díszterme és a református templom ad majd otthont a rendezvényeknek. Július 31-én, pénteken este fél nyolctól a Mandala Dalszínház Légy jó mindhalálig című zenés darabjával nyit, este tíztől a Pila Acoustic Band szórakoztatja a közönséget. Augusztus első szombatján este fél nyolctól az Eszterlánc zenekar kezd, fél kilenctől pedig a szlovákiai magyar zenészekből álló Ghymes lép fel. Vasárnap Varga László orgonaművész templomi környezetben szólaltatja meg a hangszert 18 órától, fél nyolctól Hauser Adrienn zongoraművész érinti majd meg a szívek billentyűit.

KM-LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában