Helyi közélet

2015.07.27. 16:10

A jótékonyságban nincs megállás

Nyíregyháza - A fogyatékkal élő és az egészséges gyerekek közös játszóterét szeretnék felépíteni a nyíregyházi rotarysok.

Nyíregyháza - A fogyatékkal élő és az egészséges gyerekek közös játszóterét szeretnék felépíteni a nyíregyházi rotarysok.Megállás nélkül forog a Rotary Club Nyíregyháza kereke: néhány eddigi eredményre visszapillantva már a következő nemes kezdeményezésekről tájékoztatta a sajtó képviselőit a szervezet vezetősége hétfőn.

– Jótékonysági koncerten gyűjtött pénzből kialakított sószobában gyógyulhatnak a légúti betegségben szenvedő gyerekek a nyíregyházi központi ügyeleten. Láthatóan népszerű a tapintható láthatatlan, vagyis a város főterén elhelyezett dombortérkép, amelyet a vakok és gyengénlátók ujjai simogattak fényesre – említett csak két sikeres programot Urbán Lajos háznagy.

A legutóbbi adomány a város egyik legforgalmasabb pontjára, Búza téri piaccsarnokba került: itt adta át ebben a hónapban az újraélesztő készüléket Pták István soros elnök. Ő sorolta, milyen tervekkel vágtak neki az év második felének.

– Szeretnénk felépíteni a belvárosban egy olyan integrált játszóteret, ahol fogyatékkal élő és egészséges gyerekek együtt élvezhetnék az önfeledt játékot. A pontos helyszínről jelenleg még egyeztetünk a város vezetésével – mondta Pták István, hozzátéve: ezt a teret programok, rendezvények is segítenének megtölteni élettel.

További információk a Kelet-Magyarország 2015. július 28-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában