Helyi közélet

2015.07.13. 12:14

A „kezelhetetlen intézetisek” is emberek

Baktalórántháza - <em>Sajgó szívvel és fájó lélekkel olvastam a „Pokollá teszik az életünket a kezelhetetlen intézetisek!” című olvasói cikket, mely Gyüre András kisvárdai lakos által került beküldésre a Szerkesztőségbe</em> - írja levelében Antal Pálné, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Gyermekvédelmi Központ baktalórántházi XI. sz. Lakásotthonának működtetője.

Baktalórántháza - Sajgó szívvel és fájó lélekkel olvastam a „Pokollá teszik az életünket a kezelhetetlen intézetisek!” című olvasói cikket, mely Gyüre András kisvárdai lakos által került beküldésre a Szerkesztőségbe - írja levelében Antal Pálné, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Gyermekvédelmi Központ baktalórántházi XI. sz. Lakásotthonának működtetője.Mint említettem, sajgó szívvel és fájó lélekkel olvastam, mert már maga a cím is megdöbbenést keltett bennem! Hogy lehet így minősíteni embereket, gyerekeket? A cikkíró sajnálatos módon elfelejti, hogy a problémákat, nehézségeket nem lehet elutasítással kezelni, csak olyan módon, hogy megpróbáljuk megérteni a helyzetet, és törekszünk a kompromisszumra megfelelő hozzáállás tanúsításával. Tapasztalatból tudom, hogy ez az elfogadás, és megértés cikkírónk oldaláról teljes mértékben hiányzik.

Tudnia kellene, mert már beszéltünk róla, hogy a „kezelhetetlen intézetisek” azaz gyermekvédelemben nevelkedő gyerekek is emberek. Ennek megfelelően kellene hozzáállni minden problémához, nehézséghez, s talán akkor másképp alakulnának a mindennapok. Nem mondom, hogy a gyermekeink angyalok, de nem is ördögök! Segítségre, megértésre, elfogadásra, gondoskodásra és sok – sok szeretetre van szükségük ahhoz, hogy ők is jobban érezhessék magukat! A XI-es számú Lakásotthonunk szomszédjában élő Gyüre házaspárnak erre hívnám fel a figyelmét!

A cikkben olvasott sérelmeket eltúlzottnak tartom. Én inkább arra lennék kíváncsi, hogy fel tudná-e vázolni, hogy mit tett/tettek meg azért, hogy a lakásotthon közösségével a kapcsolatuk konszolidáltabb legyen. A magunk részéről a megtett intézkedéseket tudnánk sorolni oldalakon keresztül, de a kapcsolatrendezés nem megy egyoldalúan! Kell hozzá partner is! Befejezésül azt is sajnálom, hogy ez a fajta hangvételű kirekesztő cikk egyáltalán megjelenhetett az újságban.

- Antal Pálné, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Gyermekvédelmi Központ, Baktalórántháza, XI. sz. Lakásotthon működtető -


Kisvárda - A kétgyermekes kisvárdai családapa nem kér mást, csak békét, biztonságot, nyugalmat. tovább »

Nyírbogát, Mátészalka - Vegyes érzelmekkel fogadták a gyermekvédelmi központ érkezésének hírét Bogáton. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában