Helyi közélet

2015.07.15. 09:11

Megkérdeztük: Milyen óvodai emlékei vannak?

Nyíregyháza - Ön milyen emlékeket őriz magában az óvodás éveiről?

Nyíregyháza - Ön milyen emlékeket őriz magában az óvodás éveiről?– Nekem aztán semmilyen! – vágta rá a kisvárdai Vaszily Sándor, majd elmondta: az ő gyermekkorában még más idők jártak, sem ő, sem három testvére nem volt óvodás. Az iskolás éveik alatt viszont szorgalmasan tanultak, így mindannyian megállták a helyüket az életben.

 

Bengi Máté bevallotta, alig emlékszik valamire az ovis éveiből. – Biztos jó volt, de még jobb így, a felnőttkor küszöbén, bölcsebben, önállóbban, szabadabban! – tette hozzá.

 

 

 

Borkó Csilla a Napsugár óvodába járt, és tulipán volt a jele. Akkor ki nem állhatta a déli alvóidőt, ma már visszasírja a pihentető perceket. – Sokat kirándultunk, például a lovardába. Természet- és állatszeretetre neveltek bennünket az óvó nénik.

 

 

Danku Szimonetta akkor volt a legboldogabb, amikor a testvére vitte az óvodába, és ő is ment érte ebéd után.

 

Kovács Andrea így válaszolt: – Tulipán volt a jelem. Kezdetben idegenkedtem a közösségtől, a társaim gyakran piszkáltak, aztán sikerült beilleszkednem.

 

Rónai Viktória így emlékezett: – Esernyő volt jelem, ovis szerelmem nem volt. Akkor még minden csak az önfeledt játékról szólt, ma már a munkáról, tanulásról – mesélte.

- KM-PI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában