Helyi közélet

2015.07.30. 10:30

Tiszarád segíti testvértelepülését

Tiszarád - „Egymás terhét hordozzátok, és úgy töltitek be a Krisztus törvényét, a szeretetet” – olvasható a Bibliában Pál apostol gondolata.

Tiszarád - „Egymás terhét hordozzátok, és úgy töltitek be a Krisztus törvényét, a szeretetet” – olvasható a Bibliában Pál apostol gondolata.

Egymás megsegítése, egymás terhének hordozása különösen fontos most, amikor Ukrajnában a háborús helyzet miatt egyre nehezebb a sorsuk a Kárpátalján élő magyaroknak. Az ottani nehéz helyzetről is szó lesz azon az istentiszteleten, amelyet augusztus 2-án, vasárnap délután 15 órakor rendeznek meg a tiszarádi református templomban. Igét hirdet Pocsai Vince, a kárpátaljai Kígyós község lelkipásztora, és beszámol a háború kárpátaljai hatásáról, következményeiről is, majd tájékoztatást ad a határon túli nőszövetségi munkáról Pocsai Vincéné nagytiszteletű asszony.

Tiszarád 2004-óta testvértelepülése a kárpátaljai Kígyósnak, ami Beregszásztól mintegy 8 km-re található északra. A többi kárpátaljai településhez hasonlóan Kígyós lakossága is megérzi a háborús válságot, hiszen az árak háromszorosára emelkedtek, a pénznek romlik a vásárló ereje, ezért szívesen fogadnak bármilyen segítséget. S akkor még nem is említettük a legnagyobb lelki megpróbáltatást, a rettegést a katonai behívó parancstól.

A tiszarádi református egyház a gyülekezeti tagok segítsége melett örömmel elfogadja minden önzetlen magánszemély és cég adományát a vasárnapi istentiszteleten. Az önkéntes perselyben összegyűlt adományokat a szertartás végén adják át Kígyós község küldöttségének – tájékoztatta porálunkat Szvoren Attila lelkész és Papp Endre gondnok.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában