Helyi közélet

2015.09.23. 07:21

Már kiterült a taxin, de a férfi tovább ütötte és rúgta

Nyíregyháza - Állkapocstörés és koponyazúzódás a taxiállomáson - az ügyész börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottra.

Nyíregyháza - Állkapocstörés és koponyazúzódás a taxiállomáson - az ügyész börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottra.

A vádirat szerint a sértett fiatalember augusztus 29-én az egyik nyíregyházi belvárosi szórakozóhelyről éjjel 3 óra körül taxival szeretett volna hazamenni, ezért elindult a Hősök terén lévő taxiállomáshoz.

Pénzt és a telefont akart

A Búza tér közelében a 20 éves vádlott megállította a sértettet, és felszólította, hogy adja át a pénzét és mobiltelefonját. A sértett erre nem volt hajlandó, hanem gyors léptekkel a Hősök tere irányába indult, azonban zaklatója utánafutott, és amikor utolérte, nagy erővel megrúgta, a sértett ettől ráesett az egyik ott várakozó taxira. A támadó ekkor többször megütötte és megrúgta a sértettet, aki a földre került; a szorult helyzetben lévő sértett megpróbált kiabálni, mire két járókelő is a helyszínre érkezett, ezért a vádlott elmenekült.

– A sértett nyolc napon túl gyógyuló állkapocstörést és koponyazúzódást szenvedett. A rendőrség a közelben rövid időn belül elfogta a vádlottat, aki azóta is előzetes letartóztatásban várja az eljárás befejezését. A Nyíregyházi Járási Ügyészség hétfőn vádat emelt az ügyben, és rablás bűntettének kísérletével, valamint súlyos testi sértés bűntettével vádolja a ­vádlottat. Az ügyész börtönbüntetés kiszabását indítványozta – tájékoztatta lapunkat Szilágyi László ügyészségi szóvivő.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában