Helyi közélet

2015.09.22. 12:49

Megkérdeztük: Ön visszaállítaná a kötelező sorkatonai szolgálatot?

Nyíregyháza – A katonaság semmi másról nem szólt, csak a szívatásról, ezért feleslegesnek tartom. Fegyelmet máshol is lehet tanulni, nem csak a laktanyában, sőt! – válaszolta kérdésünkre a nyíregyházi <span class="namen">Banka Ferenc</span>. 

Nyíregyháza – A katonaság semmi másról nem szólt, csak a szívatásról, ezért feleslegesnek tartom. Fegyelmet máshol is lehet tanulni, nem csak a laktanyában, sőt! – válaszolta kérdésünkre a nyíregyházi Banka FerencCsala Zsófia sem állítaná vissza a kötelező sorkatonai szolgálatot. – Úgy gondolom, ma már nincs szükség rá – tette hozzá a nyíregyházi lány.

Franczel Zita egyetértett barátnőjével. – Én biztos, hogy félteném a fiamat, ha behívnák katonának – adott hangot véleményének a megyeszékhelyen elő lány.

Kántor Árpád támogatná a kötelező katonaságot. – A fiataloknak fizikailag és emberileg is szükségük lenne legalább egy kaszárnyában eltöltött évre. Ott legalább rendet tanulnának – mutatott rá a demecseri férfi.

– Elég magamnak való vagyok, nehezen viselném, ha összezárnának másokkal. Ráadásul úgy tudom, a katonák sokat utaznak, azt pedig nem szeretek. Önkéntes szolgálatot viszont lehet, hogy vállalnék – fejtette ki a gégényi Molnár Dániel.

– Én támogatnám a kötelező katonaság visszaállítását – jelentette ki az anarcsi Szép Dorina, s hozzátette: a sok hiú fiú, aki egész nap a haját igazgatja, megtapasztalná, ­milyen volt régen a férfiak élete.

KM-CsA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában