Helyi közélet

2015.09.22. 14:56

Pálinkaversenyre várják a nevezéseket a lovagok

Tarpa - Szeptember utolsó hétvégéjén idén is megrendezi hagyományos Új Pálinka Ünnepét a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend Egyesület.

Tarpa - Szeptember utolsó hétvégéjén idén is megrendezi hagyományos Új Pálinka Ünnepét a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend Egyesület.

Ahhoz, hogy szeptember 26-án, szombaton Tarpán a Szatmár-Beregi Szilvanapon 14 órakor kezdődő lovagrendi ceremónián erre sor kerülhessen, előző napon a lovagoknak el kell végezni a benevezett pálinkaminták szakmai bírálatát. A párlatok nemes versengésére a lovagrend reményei szerint idén is szép számmal gyűlnek majd össze a jobbnál-jobb, saját vagy bérfőzésű gyümölcspárlat - leánykori nevén pálinka - minták a már megszokott három kategóriában: Szatmári szilva, Szabolcsi alma, Egyéb gyümölcspárlatok.

A megmérettetésre a nevezéseket „Pálinkaverseny” jeligével kategóriánként fél liter mintával együtt szeptember 24-én csütörtökig várják a szervezők a mátészalkai Szatmár Múzeumba (4700 Mátészalka, Kossuth utca 1., tel.: 06/44/502-646) postán küldve vagy személyesen 8 és 16 óra között leadva.

Esetleg felmerülő további kérdésekre Nagy Gábor egyesületi titkár telefonon (+36/20/397-1915) válaszol, de tájékozódhatnak a www.szatmaripalinka.hu honlapon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában