Helyi közélet

2015.10.08. 12:33

Csempészparádé az ukrán határon: falubusz, mozdony, hajtány

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Szerdán robbant a hír, hogy NAV-os autó üldözött Mátészalkánál NAV-os autót, az utóbbiban volt némi szajré és a csempészek álcázták magukat. Az ukrán határon a kreativitás határtalan, volt amikor falubusznak álcázták a cigiszállítót, de már mozdonnyal is kaptak el embereket.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Szerdán robbant a hír, hogy NAV-os autó üldözött Mátészalkánál NAV-os autót, az utóbbiban volt némi szajré és a csempészek álcázták magukat. Az ukrán határon a kreativitás határtalan, volt amikor falubusznak álcázták a cigiszállítót, de már mozdonnyal is kaptak el embereket.

Falubusszal

Két éve orgazdák Ukrajnából származó, nagy mennyiségű csempészett cigarettát szállítottak kisbuszokkal egy túristvándi családi házhoz. A NAV pénzügyi nyomozói és pénzügyőrei mintegy 60 ezer doboz különféle márkájú, összesen 40 millió forint értékű illegális cigarettát foglaltak le, amikor lecsaptak az orgazdákra. Az árukészlet a ház udvarán álló két kisbusz utas- és rakteréből került elő. Az egyik buszt az Európai Unió által finanszírozott önkormányzati falubusznak álcázták…

Cipő nélkül

Szintén 2013-ban A pénzügyőrök akartak igazoltatni egy gyanús autót, aminek sötétített ablakai voltak. Alig gyanús… A jármű a pénzügyőrök jelzése ellenére továbbhajtott, így a nyomába eredtek. Nyíregyháza belterületén a sofőr egy zsákutcába hajtott, pánikba esett, majd az utca végén lévő ház udvarának kerítését kidöntve állt meg. Kiugrott az autóból és cipőjét is elhagyva a szomszédos házak kerítéseit átugorva elmenekült.

Mozdonnyal

Az eddigi legelképesztőbb jármű egy ukrán mozdony volt, amit három éve lefoglaltak egy a pénzügyőrök Záhonynál, miután csempészett cigarettát találtak rajta. A mozdonyt a hárommillió forintos jövedéki bírság kifizetése után adták vissza.

Hajtánnyal…

A mozdony után sem adták fel a csempészek kötöttpályás álmaikat, egy házilag barkácsolt hajtányra pakoltak több ezer doboz cigarettát és így, kézzel tolták át Ukrajnából a csempészárut. Nem jutottak sokáig, mert amikor átjöttek a Tisza hídon, a zsúfolásig megpakolt hajtány elakadt. A pénzügyőrök ezt követően érkeztek a helyszínre, ám ekkor már csak a magára hagyott hajtányt találták ott, amely körül szétszórva több mint 25 ezer doboz magyar adójegy nélküli Jing Ling cigaretta volt a havas földön. Nem messze egy UAZ-t is találtak elakadva, ami azért valahol művészet, mert a szocializmus csodája mindenhol elmegy.​


Mátészalka - Ilyen felvételt még biztos nem látott: a NAV-os kocsi NAV-os kocsit üldöz! A pénzügyőrök az ellenőrzéskor 30.000 doboz csempészcigarettát találtak a terepjáróban, amelyet a leleményes csempészek CB rádióval, a lámpákat és féklámpákat pedig közvetlenül kezelhető kapcsolókkal is felszereltek. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában