Helyi közélet

2015.10.12. 19:09

Versenyeztek, rajzoltak, futottak az erdőben

Nyíregyháza - Az időjárás is kegyeibe fogadta a nyolcadik alkalommal megrendezett NYÍRERDŐ-nap résztvevőit, a program a XIX. Erdők Hete országos rendezvénysorozathoz kapcsolódott.

Nyíregyháza - Az időjárás is kegyeibe fogadta a nyolcadik alkalommal megrendezett NYÍRERDŐ-nap résztvevőit, a program a XIX. Erdők Hete országos rendezvénysorozathoz kapcsolódott.

Tíz mázsa tűzifa talált gazdára

A NYÍRERDŐ Zrt. Nyíregyházi Erdészete által működtetett Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola nemcsak a gyerekek, hanem a családok számára is változatos programokkal készült.

Nyíregyházán, az Erdei Tornapályán ezúttal is voltak futóversenyek, aki akarta, rönkhajító versenyen is kipróbálhatta magát, a családok sorversenyen mérhették össze ügyességüket. Volt kézműves-foglalkozás, lovas kocsizás és vadászkutya-bemutató, de erdei termékeket is kóstolhattak a programra érkezők. A Dió-Trió Zenekar és a Mandala dalszínház zenés műsorokat adott elő, a tombolán pedig egyebek mellett tíz mázsa tűzifa is gazdára talált.

A rendezvényen hirdették ki a „Tölgy az otthonunkban” rajzpályázat eredményét, a zsűrinek több mint száz alkotás közül kellett választania. Csütörtökön rendezték meg a „Kiből lesz az erdész?” akadályverseny döntőjét. A megmérettetésre nyolc nyíregyházi iskola 39 csapata jelentkezett. A programokat családi túra zárta – összegezte az eseményeket Tölgyfa Gábor, a NYÍRERDŐ Zrt. Nyíregyházi Erdészetének igazgatója.

Versenyeredmények

„Tölgy az otthonunkban” rajzpályázat: általános iskola: Nagy Eszter, Haraszti Bence, Szabó Áron Pál

Középiskola: Kurucz Hanna, Vonza Fanni Adrienn, Dékmár Hanna

„Kiből lesz az erdész?” akadályverseny: Móricz Zsigmond Általános Iskola Fürge Ürgék, Móricz Zsigmond általános Iskola Erdőmentők, Arany János Gimnázium és Általános Iskola Fatuskók

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában