Helyi közélet

2015.10.27. 16:12

Zsűri értékelte a faragott lámpást

Tiszadada - A tisztaszobában kézműves foglalkozások várták az érdeklődőket.

Tiszadada - A tisztaszobában kézműves foglalkozások várták az érdeklődőket.

Hatodik alkalommal gyülekeztek töklámpás készítésére a minap varázslók, boszorkányok, manók és szellemek a tiszadadai hagyományőrző tájházban a „Töklámpáskészítő és Gasztronómiai Est” vendégeiként.

A több mint száz vendég többsége nem érkezett üres kézzel, hiszen ki-ki részt vett egyéniben vagy csapatban a töklámpásfaragó versenyben is. Az egyéni nevezők mellett ezúttal a település intézményei, családok, baráti társaságok és helyi vállalkozások is beneveztek.

Míg az udvaron a lámpások készültek, addig a tisztaszobában kézműves foglalkozások várták az érdeklődőket, a konyhában pedig már sült a mézédes tök. Szürkületkor az elkészült lámpások belsejébe mécseseket helyeztek, majd készítőik egymás után helyezték ki a tököket a tájház tornácára, melyeket a zsűri értékelt. Így hirdettek győzteseket egyéniben tizenkilenc, csapatban nyolc és intézményi nevezők esetében tíz kategóriában. Díjazták a jelmezeseket is. Zárásként mindenki megkóstolhatta az ízletes őszi csemegét.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában