Helyi közélet

2015.11.11. 11:36

Korteskedtek az iskoláik mellett

Csaholc - Pályaválasztási tanácsadói nap a Csaholci Általános Iskolában.

Csaholc - Pályaválasztási tanácsadói nap a Csaholci Általános Iskolában.

Minden év őszén az általános iskolák nyolcadikosait foglalkoztató egyik legmeghatározóbb kérdés a továbbtanulás. Ennek apropóján rendezték meg a Csaholci Általános Iskolában a pályaválasztási napot, ahová a megye több középiskolájából érkeztek az intézmények vezetői, pályaválasztási felelősei.

Szabolcs-Szatmár-Bereg hat középfokú intézménye képviseltette magát: a csengeri Ady Gimnázium, a fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium, a Petőfi Sándor Közgazdasági Szakközépiskola, a Móricz Zsigmond Szakképző Iskola, a mátészalkai Baross László Szakközépiskola és Szakiskola, valamint a vásárosnaményi Babus Jolán Kollégium Arany János kollégiumi program tanácsadói.

A meghívottak bemutatták iskolájukat, szóltak képzési lehetőségeikről, illetve a náluk folyó diákélet mindennapjairól. A csaholci, fehérgyarmati, túristvándi és tiszabecsi tanulók, pedagógusok és szülők érdeklődve hallgatták az előadókat. A programon résztvevők kellő információt kaptak, mely segítségükre lehet a döntésük meghozatalában.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában