Helyi közélet

2015.11.27. 15:22

Összefogás megyénkért sajtótájékoztató: Sugárzó kérdések a kórház-beruházással kapcsolatban

Nyíregyháza – Tényleg igaz lenne, hogy veszélyes anyagokat építettek be az alapba a tömbkórház-beruházás során? – tette fel a kérdést pénteki sajtótájékoztatóján dr. Helmeczy László, az összefogás megyénkért egyesület elnöke.

Nyíregyháza – Tényleg igaz lenne, hogy veszélyes anyagokat építettek be az alapba a tömbkórház-beruházás során? – tette fel a kérdést pénteki sajtótájékoztatóján dr. Helmeczy László, az összefogás megyénkért egyesület elnöke.

– A megyei közgyűlés tagja egy internetes televízióban elhangzottakra utalva megjegyezte: az onkológia is új tömbbe költözött, azonban a régi épület bontásakor, a projektmenedzser elmondása szerint, a sugárzásveszélyes, sugárfertőzött eszközöket elszállították, a betonelemeket, falakat pedig az ÁNTSZ felügyelete és folyamatos mérése mellett visszabontották és szintén elvitték. Ami maradt, annak egy részét pedig az alapba építették be. – Ami kétkedésre ad okot az az, hogy a riportban elhangzottak alapján ezt az ÁNTSZ nem igazolta vissza. Ez pedig felveti annak a veszélyét, hogy valakik mulasztottak, vagy mulaszthattak mondta Helmeczy László és Simon Miklós volt nyírbogáti polgármester, országgyűlési képviselő 5 millió forintos végkielégítésével kapcsolatban elmondta: a megyei főügyészség november 11-én kelt határozatába megállapította, hogy ez nem jár a volt polgármesternek, téves jogszabály-értelmezés történt.Az ügyben megkerestük a kórházat is, várjuk a válaszukat.

A kórház reagálása:

Dr. Helmeczy László felvetésére a következő az intézményünk állásfoglalása: A hatósági előírásoknak megfelelően az illetékes Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály Sugáregészségügyi Decentrumának szakemberei felügyelték a bontási munkálatokat az elejétől a végéig. A vonatkozó dokumentumok rendelkezésünkre állnak – írta a sajtótájékoztatón elhangzottakra reagálva Vitkai Éva, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház sajtófőnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában