Helyi közélet

2016.02.25. 10:08

Boglárka blogja Afrika mélyéből

Nyíregyháza - A világhírű magazin honlapján olvasható a nyíregyházi lány blogja.

Nyíregyháza - A világhírű magazin honlapján olvasható a nyíregyházi lány blogja.

Balogh Boglárka hét éve járja Indiát, Indonéziát, Afrikát és Latin-Amerikát, január közepén pedig ismét útra kelt. Az útitervben Tanzánia, Uganda és Etiópia mellett Namíbia, a Dél-afrikai Köztársaság és Mozambik is szerepel, az élményeiről pedig a National Geographic felkérésére blogot ír, rövid bejegyzéseket pedig Facebook-­oldalán is megoszt az olvasókkal – ebből szemezgetünk.


Egy maszáj ház és lakója | Fotó: Balogh Boglárka


Zöld hullámzás, hörgő hangok

„A világon kb. húszezer ember közül egy szenved albinizmusban, ám Tanzániában ennek előfordulása ötször nagyobb. A 2006-tól elkezdődő hajtóvadászat után sokaknak bujkálniuk kellett, ugyanis az országban és Afrika egyes eldugott vidékein máig élő hagyomány, hogy az albínók testrészei az orvoslásnak tekintett törzsi varázslás fontos kellékei, a mágikus főzetek elhagyhatatlan adalékai.”


Gorillabébi a Bwindi nemzeti parkban | Fotó: Balogh Boglárka


Boglárka találkozott hegyi gorillákkal, amiről így ír: „Mintha a környező bokrokat valami láthatatlan elem ütemesen rázná, először nem látunk mást, csak ezt a lélegzetelállító, zöld hullámzást, és hallgatjuk a mélyről bődülő, hörgő hangokat, amivel a majmok egymással kommunikálnak. Szétnézek, most már öt gorilla van körülöttünk.”

KM

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország február 25-i számában és a kelet.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában