Helyi közélet

2016.03.30. 16:55

Akár nyolcezer forint is lehet a pótdíj

Nyíregyháza - Az előző félévben kiosztott diákigazolvány-matricák március 31-éig használhatóak.

Nyíregyháza - Az előző félévben kiosztott diákigazolvány-matricák március 31-éig használhatóak.

A vasúti utazási diákkedvezmény igénybe vételének feltétele az érvényes diákigazolvány megléte. Ez utóbbi legfeljebb az adott oktatási intézmény által kiállított, ideiglenes diákigazolványnak minősülő igazolással pótolható.

Hamarosan lejár a határidő

A köznevelési és felsőoktatási intézmények a 2015/2016-os tanév második félévében is érvényesítő matricákkal látják el a diákigazolványokat, amelyek a szabályok értelmében 2016. október 31-éig érvényesek.

Az új matricákat tehát március végéig minden érintettnek érdemes volt beszerezni. A későn ébredőknek már csak két napjuk van arra, hogy a diákigazolványuk érvényességének meghosszabbításáról gondoskodjanak. Mindez azért is fontos, mert a megállapított menetdíj vagy pótjegy árán felül 8 ezer forint pótdíjat kell fizetnie annak, aki érvénytelen kedvezményre jogosító igazolvánnyal vagy igazolással veszi igénybe a kedvezményt, illetve jogosultságát nem tudja az előírt módon igazolni.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában