Helyi közélet

2016.04.06. 15:24

Feljelentésre feljelentéssel reagáltak - Lefitymálják a légiósok eredményeit Tiszavasváriban?

Tiszavasvári - „Az önbíráskodásért jogerősen börtönbüntetésre ítélt TASZ-pont vezető személye nem sérti az emberi szabadságjogokat?”

Tiszavasvári - „Az önbíráskodásért jogerősen börtönbüntetésre ítélt TASZ-pont vezető személye nem sérti az emberi szabadságjogokat?”

Becsületsértés, rágalmazás, közösség elleni izgatás bűncselekményének alapos gyanúja miatt tett büntető-feljelentést Tiszavasvári önkormányzata, valamint Orosz Mihály Zoltán, Érpatak polgármestere a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) civil jogvédő szervezet ellen, jelentette be szerdán sajtótájékoztató keretében. Tették mindezt arra válaszul, hogy a jogvédők is eljárást kezdeményeztek az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló törvényre hivatkozva. A TASZ hátrányos megkülönböztetéssel, zaklatással és megtorlással vádolta a Becsület Légója Egyesülettel együttműködési megállapodást kötő városvezetést, és a civil szervezetet a nevével fémjelző érpataki polgármestert.

– Megdöbbentő és szánalmas az a médiatámadás és liberális jogvédői oldalról gerjesztett hecckampány, amivel megpróbálják lebecsülni az elért eredményeket, éppen ezért a jog eszközeivel kell elégtételt követelnünk – mondta el Fülöp Erik polgármester, majd Orosz Mihály Zoltán a TASZ legfontosabb vádjait és az arra adott válaszokat ismertette, követelve a jogvédő szervezet átvilágítását.

A sajtótájékoztatón bejelentették azt is, hogy április 10-én három roma érdek-képviseleti szervezet terepbejárást szervezett tiszavasváriban, amelyhez csatlakozva a végén lakossági fórumot tartanak.

KM


Nyíregyháza - Büntetőfeljelentést tett a napokban a megyei roma nemzetiségi önkormányzat alelnöke ellen Orosz Mihály Zoltán, a Becsület Légiója Egyesület elnöke.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában