Helyi közélet

2016.05.10. 18:37

„Házhoz viszik” a tudományt

Nyíregyháza - Érdekes témákról hallhatnak az érdeklődők elismert szakemberektől, közérthetően.

Nyíregyháza - Érdekes témákról hallhatnak az érdeklődők elismert szakemberektől, közérthetően.

Negyedik, utolsó előtti állomásához érkezett kedden a Nyíregyháza-Kertvárosi Evangélikus Gyülekezet és a Tudástársadalom Alapítvány közös programsorozata Nyíregyházán.

A TudásPresszóban ezúttal Demetrovics Zsolt pszichológust és dr. Erdélyi Ágnes addiktológust látta vendégül a házigazda, Fábri György egyetemi docens. A közérthető és érdekes, mégis tudományos eszmecsere fókuszában ezúttal a függőségeink álltak. Az alkoholfogyasztáson és droghasználaton túl szó esett a szerencsejáték-szenvedélyről, a „vásárlási lázról” és az internetfüggőségről is.

Presszóban tanul(hat) a magyar

– Legközelebb, május 24-én 18 órától Farkas Eszter agykutató lesz a TudásPresszó vendége itt, a Hotel Centrálban, ahol képet kaphatunk majd a nők tudomány területén elért eredményeiről, sikereiről is – jelentette be Laborczi Géza evangélikus lelkész, majd hozzátette: ősztől jó esélyt lát a tudományos ismereteket „házhoz vivő” vidéki programsorozat folytatására, a teológia és a tudományos kutatások közötti híd továbbépítésére. Fábri György kiemelte: fontos, hogy a magyar fiatalok megismerjék és megszeressék a tudomány varázslatos világát.

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában