Helyi közélet

2016.05.18. 13:25

Kihelyezett ülés Nyíregyházán - Jöttek, láttak, s álmélkodhattak

Nyíregyháza - Testközelből ismerkedett a megyeszékhellyel a Magyar Országgyűlés Kulturális Bizottsága szerdán.

Nyíregyháza - Testközelből ismerkedett a megyeszékhellyel a Magyar Országgyűlés Kulturális Bizottsága szerdán.

Rendkívüli, kihelyezett ülést tartott a Magyar Országgyűlés Kulturális Bizottsága szerdán Nyíregyházán, a városháza Krúdy-termében. A délelőtt 10 órától kezdődő eseményre a város fenntartásában működő oktatási, kulturális és sportintézmények vezetőit is meghívták, s a bemutatkozó előadások között rövid műsorral is kedveskedtek a komité tagjainak.

– Egy éve javasoltam, hogy legyen egy kihelyezett ülés itt Nyíregyházán is, ahol nem csak a város és a térsége, de maga a megye is be tud mutatkozni – mondta el lapunknak dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő az eseményt megelőzően. – Természetesen a képviselők érdemi munkát is végeznek majd, de ezúttal elsősorban a megyeszékhelyre, annak kulturális életére koncentrálunk, s megnézzük, hogyan lehet errefelé egy élhető várost kialakítani. A nap folyamán egyébként lesz egy szabad program is, a vendégek megtekintik a Nyíregyházi Állatparkot, s a LEGO itteni gyárába is elvisszük őket, hogy lássák, Nyíregyháza mennyire vonzó a befektetők számára – avatott be Dr. Vinnai Győző.

– Mivel 2010 óta vagyok polgármester, így értelemszerűen egy olyan prezentációt állítottunk össze, amelyen innentől számítva mutatja be a város oktatási és kulturális intézményeit, sportéletét, és az eddig elért eredményeinket – nyilatkozta dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere a kihelyezett ülést megelőző percekben. – El fogom mondani, mi mindent tettünk és teszünk a városért, milyen elképzeléseink vannak a jövőre nézve, s remélhetően valamilyen visszajelzést is kapunk a nap folyamán – foglalta össze a legfontosabbakat a városvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában