Helyi közélet

2016.05.01. 17:01

Szórakoztató Várkerti majális Kisvárdán

Kisvárda - Gazdag és változatos program várta május 1–én a Várkertbe, a kisvárdai majálison résztvevő helyi lakosokat és a környező települések lakóit, a rendező Kisvárda Önkormányzata, a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza Multifunkcionális Oktatási és Kulturális Központ.

Kisvárda - Gazdag és változatos program várta május 1–én a Várkertbe, a kisvárdai majálison résztvevő helyi lakosokat és a környező települések lakóit, a rendező Kisvárda Önkormányzata, a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza Multifunkcionális Oktatási és Kulturális Központ.

A Város Önkormányzata, a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza Multifunkcionális Oktatási és Kulturális Központ, a majális hagyományainak megfelelően, a Vár tövében, rendezte meg, immár XXI. alkalommal a Szabadtéri bográcsos főzőversenyét, mely már kilenc órakor elkezdődött.

A Bográcsos Főzőversenyre kilenc csapat nevezett, melynek céljaként a magyar konyha hírnevének öregbítését jelölték meg. A résztvevők között sütni–főzni szerető személyek, baráti társaságok, civil szervezetek vettek részt. A vár évszázados falai mellett íncsiklandozó illatok fogadták a Várkerti majálisra érkezőket.

10:30-kor kezdődtek meg a különböző kulturális szórakoztató programok. Az időjárás is kegyeibe fogata a majálisra érkezőket. A kellemes kora nyári időben emberek százai látogattak ki a rendezvényre.

Zenés ébresztő, változatos, színvonalas kulturális programok

A majálisi programot a Várda Mistral ISE Nyírzem Mazsorett csoportjának zenés ébresztője indította el, a sétáló utcától a Várkertig tartó a majálist indító látványos programjával. A Várszínpadon 10:30-kor kezdődtek meg a szórakoztató programok, amelyen a város általános és középfokú oktatási intézményei és művészeti csoportjai adták elő műsoraikat. A nap sztárvendége délután fél egytől Vastag Tamás volt, aki hatalmas sikert aratott műsorával. Délután fél kettőtől az Excalibur együttes (Republic dalok), és az 50 perc együttes (klasszikus rock blues dalok) koncertjei szórakoztatták a közönséget.

Délelőtt tíz órától a DK kisvárdai szervezetének majális rendezvényén Kerék–Bárczy Szabolcs, a DK elnökségi tagja, kötetlen beszélgetésen ismertette a Sokak Magyarországa programot. Kötetlen beszélgetés résztvevői kék léggömböket engedtek a magasba. Az érdeklődőket a DK helyi szervezete igazi szabolcsi töltött káposztával vendégelte meg.

Játékudvar, labirintus, sétakocsikázás

Tizenegy órától délután két óráig, játékudvar, labirintus, ugráló vár és trambulin, bohóc lufi osztás várta és szórakoztatta a majálisozókat a Várkertben. De volt itt még, arcfestés, csillám–tetoválás, körhinta, kisvasút és pónilovaglás is. A tanösvénynél lévő (Vár előtti) tónál a kisvárdai Motoros Baráti Kör látványos motorjainak bemutatója vonzotta az érdeklődőket.

Ingyenes sétakocsikázást biztosított a Rákóczi Szövetség Kisvárdai Szervezete. A várkertből egy város utcáival ismerkedő sétakocsikázásra vitte „utasait”.

A Kisvárdai majális Várkerti rendezvényein közel háromezren vettek részt a nap folyamán. A Várkerti majális valamennyi résztvevője megcsodálta a város legújabb látványosságát, a Vár tavon lévő szökőkút vízsugaras csodáját.

Sokan várták a főzőverseny szakavatott zsűrijének értékelését.

A XXI. Szabadtéri bográcsos főzőverseny győztese a vállalkozók csapata –Dicső Géza, Komlós Atilla, Nagy József– lett toroskáposztájával. A második helyezett a Kisvárdai Kulturális Egyesület csapata, tárkonyos sertésragu levesével. A jelképes dobogó harmadik fokára a Kisvárdai Jótékonysági Nőegylet csapata állhatott, pincepörkölt nőegylet módra elkészített étkével. Minden résztvevő csapat munkáját oklevéllel ismerték el, az ajándékok mellett. A helyezettek pedig külön ajándékcsomagot kaptak eredményes munkájukért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában