Helyi közélet

2016.06.01. 09:33

Adományozás a mátészalkai kórházban

Mátészalka - Három készülékkel gyarapodott a mátészalkai belgyógyászati osztály.

Mátészalka - Három készülékkel gyarapodott a mátészalkai belgyógyászati osztály.

Az új kórházi tömb műszer­ellátottságának javításával a lehető legtöbb mátészalkai és környékbeli lakos gyógyulását szerettük volna elősegíteni – indokolta Erdélyi Ferenc, a Rotary Club soros elnöke, miért esett a választásuk az orvosi eszközökre.

Az Inner Wheel képviseletében Vékonyné Virág Tünde idézte fel az adományok átadásával lezárult utat: – A két klub idei rendezvényei, egy adománygyűjtő bál és Hauser Adrienne zongoraművész jótékonysági estjének bevétele mellett „Ezt láttam, ezt ettem Szatmárban” című szakácskönyvünk nyereségét fordítottuk a célra.

Az intézmény nevében dr. Makrai Tibor osztályvezető főorvos mondott köszönetet a mintegy másfél millió forint értékű adományért.

– Világszerte, így hazánkban is a vezető halálokok közé tartoznak a szív- és érrendszeri betegségek, ezek felismerésében hatalmas segítséget jelentenek az új készülékek. Az EKG a szív elektromos jeleit érzékeli, biztos vagyok benne, hogy most a klubtagok szívéből érkező szeretet hullámait regisztrálhatnánk.

KM-HP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában