Helyi közélet

2016.08.13. 17:37

Atipusos tünet: tényleg szívbetegség okozza?

Nyíregyháza - Atipusos tünetek esetén is a legnagyobb biztonsággal tudják kiszűrni a tényleges szívbetegséget.

Nyíregyháza - Atipusos tünetek esetén is a legnagyobb biztonsággal tudják kiszűrni a tényleges szívbetegséget.

– A Jósa András Oktatókórház Sürgősségi Betegellátó Centrumában olyan rendszert építettünk ki, hogy atipusos tünetek esetén is a legnagyobb biztonsággal tudjuk kiszűrni a tényleges szívbetegséget. A mellkasi panaszokkal érkező betegek EKG-ja, vérzsír- és koleszterinszintje, a kórelőzmények, a rizikótényezők és a laborleletek alapján döntünk arról, hogy valóban koszorúér-megbetegedés áll-e a tünetek hátterében – sorolta dr. Balogh Gábor.

– Ha igen, akkor a terheléses EKG, gyógyszeres terhelés mellett elvégzett szívultrahang, vagy izotópos terhelés során vizsgáljuk a koszorúerek állapotát és állapítjuk meg a keringési zavar mértékét. Az eredmények ismeretében dől el, hogy a páciens kezelése a Kardiológiai Osztályon folytatódjon, vagy a gyógyszeres terápia és az életmódváltozás elegendő ahhoz, hogy a súlyosabb infarktus kialakulását megelőzzük – mondta az SBC Kardiológiai Szakrendelőjének vezető főorvosa.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában