Helyi közélet

2016.08.13. 12:15

Sztárokkal ünnepel az idei VIDOR Fesztivál

Nyíregyháza - Nehéz lesz választani a programok közül, bánhatja, aki kihagyja az idei fesztivált!

Nyíregyháza - Nehéz lesz választani a programok közül, bánhatja, aki kihagyja az idei fesztivált!

Az idei VIDOR feladja a leckét a fesztiválozóknak, hiszen nehéz, ugyanakkor kellemes teherrel kell majd megbirkózniuk nap mint nap.

Az idén kiemelkedő fesztivált rendezhetünk." Kirják Róbert

Augusztus 26. és szeptember 3. között ugyanis nemzetközi mércével mérve is kimagasló színvonalú zenei program várja a Nyíregyházára érkezőket, minden este két nagyszínpadi koncerttel, és akkor még nem beszéltünk a rengeteg többi programról!

Még egyedibb lesz

A pénteki sajtótájékoztatón Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház ügyvezető igazgatója elmondta: a fesztiválon koncertezik a világ­sztár, Boban Markovic, Maliról érkezik a Songhoy Blues, Mexikóból a Los de Abajo, de itt lesznek a legnépszerűbb hazai együttesek és énekesek is, így színpadra lép a Talamba, Rúzsa Magdi, a Honeybeast, a Budapest Bár, Péterfy Bori és Szabó Balázs Bandája is. Kirják Róbert azt mondta, pozitív irányt vett a fesztivál, a jubileumi, 15. eseménysorozat programjaihoz hozzá tudták tenni azokat a plusz elemeket, amelyekre már nagy szükség volt, és amelyek még egyedibbé teszik a kulturális kavalkádot. Ilyen többek között, hogy a Korzó színpad nemcsak hétvégén, de egész héten benépesül, új helyszín a VIDOR-falu és -liget, de a belváros is nyüzsgőbb lesz, mint a korábbi években.

Közel százmillió forint

– A VIDOR Fesztivál a legnagyobb nyíregyházi program, mely az eltelt tizenöt év alatt összefonódott a város nevével.

Nemcsak a megyéből, de a határon túlról is érkeznek vendégek a seregszemlére, megtelik a belváros a derűs emberekkel, akik az idén sem fognak csalódni a kínálatban – mutatott rá dr. Kovács Ferenc polgármester a sajtótájékoztatón, melyen végre kezünkbe vehettük az idei fesztivál frissen nyomott programfüzetét.

A megyeszékhely első embere elmondta: a rendezvény költségvetése – mely ebben az évben a színházi jegyeladások függvényében megközelítheti a 95 millió forintot – és színvonala közötti összefüggés az idén kézzelfogható, melyhez jelentős mértékben hozzájárult a fesztivál fő­szponzora, a Bige Holding Csoport elnök-vezérigazgatója.

Jó szívvel állt mellé

– Bár nem Nyíregyházán születtem, többet éltem itt, mint Nagyváradon. Lokálpatrióta vagyok, így nagy örömmel és jó szívvel álltam a VIDOR Fesztivál mellé támogatóként – árulta el Bige László, s hozzátette: számára a rendezvény mindig egyet jelent a nyár végével, s ez bár kicsit elszomorítja, kárpótolják a kiváló színházi előadások, művészek és zenészek. Bige László a sajtótájékoztatón felvetette, hogy jövőre talán egy nappal meg lehetne toldani a seregszemlét, melyre egy kiemelkedő fellépőt vagy színdarabot hívhatnának a szervezők.

– Nem a legjobb korszaka ez a világnak, de úgy gondolom, hogy ha az emberek azzal foglalkoznak, amihez értenek, jobban és boldogabban élhetnek, hiszen az elégedetlenség boldogtalanságot szül – adott hangot ars poeticájának Bige László, aki szerint minden örömforrást meg kell ragadni, legyen az egy jó koncert, humoros előadás vagy egy barátokkal elfogyasztott pohár bor egy belvárosi teraszon.

- KM -


A hagyományokhoz híven ebben az évben is a legvidámabb darabok érkeznek a fesztiválra

Olyan művészek lépnek színpadra, mint Kern András, Szervét Tibor, Mucsi Zoltán, Scherer Péter, Ónodi Eszter, Börcsök Enikő, Hernádi Judit vagy Kovács Patrícia. A fesztivál nyolc napja alatt 16 kiváló előadást láthat a közönség, a színvonalas szórakoztatásról olyan teátrumok gondoskodnak, mint a Katona József, a Thália vagy a Vígszínház, de nagy sikerre számíthat az Orlai Produkciós Iroda és a Nézőművészeti Kft. előadása is. Erős lesz a dumaszínházi program is: Mogács, Janklovics, Aranyosi Péter, Kovács András Péter, Kormos Anett, Fodor Annamária és Tóth Szabolcs is Nyíregyházára látogat, hogy mosolyt csaljanak az arcokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában