Helyi közélet

2016.09.27. 17:23

Évente több alkalommal mutatnak jó példát a kisvárdai és záhonyi diákok

Kisvárda, Záhony - Zajlik az élet a Kisvárdai SZC Kandó Kálmán Közlekedési Szakgimnáziumban és Dr. Béres József Kollégiumában.

Kisvárda, Záhony - Zajlik az élet a Kisvárdai SZC Kandó Kálmán Közlekedési Szakgimnáziumban és Dr. Béres József Kollégiumában.

A záhonyi kollégisták ebben a tanévben is részt vesznek a Móricz Zsigmond Színház SZÍ-NE-JA-VA (SZÍnházi NEveléssel a JAvuló VAlóságért) programjában.

A napokban a színjátszókör tagjai megtekintették a Tudós nők című vígjátékot. A 22 fős csoport ezúttal is Almásiné Forgács Éva drámapedagógus, kollégiumi nevelőtanár kíséretében kereste fel a megyeszékhelyi teátrumot. A darabok, a színészek játéka és a színházi miliő ezúttal is nagy tetszést aratott a diákok körében.

Ezután a színdarab néhány szereplőjének részvételével a határvárosi tanodában tartottak foglalkozást, melynek révén a diákszínjátszók számos érdekességet megtudhattak az előadás születéséről, a próbafolyamatról, a színészi játékról és a színházi világ kulisszatitkairól.

Nagy érdeklődés kísérte az ifjúsági véradónapunkat is, mintegy félszáz diák, tanár és dolgozó nyújtotta a karját, hogy ezzel segítsen másokon, életet mentsen.

Vér folyt a suliban

Az intézményben a tanárok és az alkalmazottak mellett a 18. életévüket betöltött negyedikesek, valamint az OKJ-s képzésben részt vevő tanulók vehettek részt véradáson. Számos diák első alkalommal jelentkezett donornak. A záhonyi középiskolában, amely nyolc éve elnyerte a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Bázis­iskolája címet, tavasszal és ősszel is rendeznek ifjúsági véradónapot. Középiskolásaink közül nem kevesen évente több alkalommal mutatnak jó példát szolidaritásból az ifjabb társaiknak.

A tanoda korábban eredményesen szerepelt az országos véradásszervezési versenyeken is.

- Kisvárdai SZC Kandó Kálmán Közlekedési Szakgimnázium és Dr. Béres József Kollégium -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában