Helyi közélet

2016.09.02. 13:16

Megyeháza-sajtótájékoztató: Paktumiroda segíti a gazdaság szereplőit

Nyíregyháza - Két és fél milliárd forint értékű támogatási szerződés célja a megyei foglalkoztatási mutatók javítása.

Nyíregyháza - Két és fél milliárd forint értékű támogatási szerződés célja a megyei foglalkoztatási mutatók javítása.

Megyénkben elsőként írt alá támogatási szerződést a Terület- és Településfejlesztéi Operatív Program keretében meghirdetett felhívások közül pénteken Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke és Guti László, a Magyar Államkincstár megyei igazgatóságának vezetője. A megyeházán tartott sajtótájékoztatón elhangzott: a projekt célja, hogy megyei foglalkoztatási megállapodások, gazdaságfejlesztési együttműködések révén a munkáltatói igényekhez igazodva, célzottan segítsék a dolgozni vágyó hátrányos helyzetűek (fiatal pályakezdők, inaktívak, romák, aluliskolázottak, megváltozott munkaképességűek, gyermeküket egyedül nevelő szülők) boldogulását, s ezzel együtt a megye gazdaságának, foglalkoztatási szintjének és a lakosság életszínvonalának fellendítését.

– A „Foglalkoztatási együttműködések Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében” című projektet az Irányító Hatóság 2,5 milliárd forint támogatásban részesítette. Lehetőségünk nyílt arra, hogy a megyében a jelenlegi környezeti feltételekhez, a gazdasági szereplők igényeihez igazodó, fenntarthatóbb és támogathatóbb foglalkoztatáspolitika valósuljon meg a megyei önkormányzatokkal, kormányhivatalokkal, illetve a foglalkoztatás-fejlesztésben érintett helyi, megyei szereplőkkel partnerségben – fejtette ki Seszták Oszkár.

Hozzátette: a megyei önkormányzat mint konzorciumvezető és a kormányhivatal mint konzorciumi partner többek között a munkalehetőségek szélesebb körű feltárásával, a gazdasági és a munkaerő-fejlesztési elképzelések koordinációjával kíván hozzájárulni a projekt sikeréhez. A kormányhivatal foglalkoztatási osztályainak közvetlen kapcsolatuk van a munkaadói és munkavállalói oldallal is. Paktumirodát hoznak létre, amelynek feladata az lesz, hogy segítse a gazdaság szereplőinek egymásra találását, akár foglalkoztatást elősegítő képzésekkel, akár munkaerő-piaci szolgáltatások vagy segítő támogatások révén.

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában