Helyi közélet

2016.09.14. 18:04

Remek nyarat zártak Nyírbátorban

Nyírbátor - A majdnem három hónapos Bátori nyár elnevezésű programsorozat közel 18 kiemelkedő programján több mint 600 fellépő több ezer látogatót csalogatott a történelmi múltú kisvárosba.

Nyírbátor - A majdnem három hónapos Bátori nyár elnevezésű programsorozat közel 18 kiemelkedő programján több mint 600 fellépő több ezer látogatót csalogatott a történelmi múltú kisvárosba.

A kínálatban három fesztivál, a jubileumát ünneplő zenei napok, több könnyűzenei, fúvós­zenei találkozó és megannyi színházi produkció szórakoztatta a közönséget.

A tradicionális értékek megőrzésén túl évről évre ápolja és öregbíti is hagyományait Nyírbátor. A város már a ’70–’80-as években országos hírű alkotó- és zenei táborokat szervezett, ahol számos neves és ma már elismert előadóművész fordult meg. Az idei fellépők között is köszönthettünk olyanokat, akik annak idején részt vettek ezekben a táborokban.

Kulturális sokszínűség

A megye egyik legrangosabb nyári programsorozata a Bátori nyár. Nyírbátor hagyományaihoz hűen a kulturális rendezvények gazdag tárházát vonultatta fel ebben a szezonban, számos kísérő programmal társítva azokat. Ilyen volt többek között a XXIV. Szárnyas Sárkány Hetén, a „Sárkányok földjén” heraldika kiállítás, a Sárkányverő Interaktív Óriás Bábszínház, vagy Kádár Ferenc fotószínháza; az 50. Nyírbátori Zenei Napokhoz köthető 50 év képekben és plakettekben, a Zenei Mozaikok Bélyegképekben, továbbá a Simándy József vándorkiállítás, valamint a DeathCrew Fesztivál filmes pályázata.

Csikós bemutató

A II. Lovas- és Gasztro Fesztiválon a lovas versenyprogramokon túl az érdeklődők láthattak csikós bemutatót, kaszkadőrshow-t, solymász- és sasbemutatót, zöldség- és gyümölcsfaragást. A programot kézműves-foglalkozások, koncertek, valamint színházi előadások is színesítették. – Az ötvenedik születésnapját ünneplő nyírbátori zenei napok, a szárnyas sárkány hete, a fúvósok találkozója, a színházi tábor és sok más igényes programunk mellett a gasztronómiára is figyeltünk. A művészeti élményeken túl a sport és a lovas kultúra is hangsúlyos szerepet kapott – tudtuk meg Máté Antaltól.

KM


Körbekerítették a pályát

A Bátori nyár szerves részét képezte a fedeles lovarda, mint helyszín. Máté Antal polgármestertől megtudtuk: a lovarda és környéke komoly fejlesztéseken ment keresztül az elmúlt időszakban. – Új, nagy fogathajtópályát alakítottunk ki a fedeles lovarda mögötti területen. Ezt körbekerítették, korláttal ellátták. Felépült egy bírói lelátó is, amely fedett, nagyrészt zárt, az időjárás viszontagságaitól részben védett. Ennek közvetlen közelében létesült egy kisállat-simogató is – tette hozzá a város vezetője.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában