Helyi közélet

2016.09.23. 11:42

Videó: Kilenc helyre törtek be a megyében - véget vetett a rendőrség a portyájuknak

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Rendőrkapitányság nyomozói széleskörű adatgyűjtést követően 2016. szeptember 21-én elfogták J. Lajos 48 éves, B. István 38 éves nagyari lakosokat és társukat, egy 33 éves nagyari nőt.

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Rendőrkapitányság nyomozói széleskörű adatgyűjtést követően 2016. szeptember 21-én elfogták J. Lajos 48 éves, B. István 38 éves nagyari lakosokat és társukat, egy 33 éves nagyari nőt. Az eljárás adatai szerint a gyanúsítottak augusztus végén betörtek egy nyíregyházi számítástechnikai szaküzletbe, ahonnan laptopokat tulajdonítottak el. A nyomozás során a rendőrök azonosították, és otthonaikból előállították a feltételezett tetteseket, akik ellen lopás miatt indult büntetőeljárás.

A gyanúsítottak kihallgatásuk során beismerő vallomást tettek, továbbá kiderült, hogy a 38 éves férfi a nyáron további nyolc betörést is elkövetett a megye különböző településein, melyek nagy részében J. Lajos volt a bűntársa. A helyszínek között autókereskedés, motorszaküzlet, dohánybolt és benzinkút is szerepelt.

A terhelt többnyire alkatrészeket, elektronikai eszközöket és pénztárgépek kasszáját vitte magával, de egy esetben egy motorkerékpárt is eltulajdonított, melyet a nyomozók az eljárás során megtaláltak és lefoglaltak.

Két bűncselekménnyel összefüggésben a rendőrök látókörébe került egy 37 éves nagyari férfit is, akit előállítottak és gyanúsítottként kihallgattak. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság a három férfit őrizetbe vette, és kezdeményezi előzetes letartóztatásukat, a nő szabadlábon védekezhet.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában