Helyi közélet

2016.10.25. 17:28

Jucus a színpad két oldalán

Ibrány - Ha megkérdeznénk a fiatalokat, hogy ismerik-e Szabó P. Juditot, valószínűleg mindenki csak a fejét rázná. Azonban ha arról faggatnánk őket, hogy ismerik-e Jucust, lelkesen bólogatnának, s már dúdolnák is a slágereket, amiket DJ Szatmárival együtt készített.

Ibrány - Ha megkérdeznénk a fiatalokat, hogy ismerik-e Szabó P. Juditot, valószínűleg mindenki csak a fejét rázná. Azonban ha arról faggatnánk őket, hogy ismerik-e Jucust, lelkesen bólogatnának, s már dúdolnák is a slágereket, amiket DJ Szatmárival együtt készített.

Felelősségteljes megbízás

Jucusként a színpadon szórakoztat és énekével varázsolja el a közönséget, Szabó P. Juditként pedig éppen azon fáradozik, hogy minél jobb előadóművészek léphessenek fel Ibrányban. Erről a kettősségről kérdeztük a népszerű énekest.

– Az elmúlt egy esztendő mozgalmasan telt a számomra, mind magánéletemben, mind szakmai téren kedvező irányba változott az életem. Tavaly decemberben férjhez mentem, így a nevemben is változás történt, hiszen Szabó P. Judit lettem, amit nem csak a helyi lakosoknak, de még saját magamnak is meg kellett szoknom. De ahogy egy nagyon kedves ismerősöm mondta: ,,te így is, úgy is Jucus maradsz”. Januártól hatalmas felelősséggel járó munkával bízott meg az ibrányi önkormányzat, egy összevont komplex intézménynek lettem a vezetője. Az általam irányított intézmények közé tartozik egy közösségi ház, a kézművesház, a helyi sportcentrum és a tanuszoda, nem utolsósorban az Ibrányi László Művelődési Központ és Könyvtár is. Úgy érzem, a mai világban több lábon kell állni, ezért emellett továbbra is folytatom az éneklést DJ Szatmári mellett, amikor a szabadidőm engedi.

Tapasztalatok, kapcsolatok

Vajon milyen érzés a színpad másik oldalán dolgozni?

– Nem volt ismeretlen számomra ez a fajta munka, ugyanis már hat éve az Ibrányi Civil Fórum koordinátora vagyok. Ebben a szerepkörben a város egyesületeivel és az intézmények vezetőivel közösen szerveztük a rendezvényeket, vagyis így már évek óta a színpad mindkét oldalán ott vagyok. Az énekléssel nagyon sok helyre sikerült eljutnom, sok tapasztalatot szereztem és új kapcsolatokat is sikerült kiépítenem. Ezeknek a tapasztalatoknak természetesen nagy hasznát veszem intézményvezetőként. Mindkét oldalon ugyanazért dolgozom, csak egyszer előtérben, máskor háttérben.

Élményt kapjon a közönség

– Mind a két esetben a közönség kikapcsolódása, megnyerése a fő cél. Ugyanúgy izgulok egy fellépésen, mint egy megszervezett rendezvényen, hogy minden rendben legyen, sokan legyenek, és ami a legfontosabb, aki eljön, elégedetten távozzon. Hiszem, hogy egy munkát csak úgy lehet jól elvégezni, ha szeretjük, amit csinálunk, és szívből-lélekből tesszük azt. Az a legfontosabb, hogy bármelyik oldalon is álljunk éppen, képesek legyünk a közönségnek olyan élményt nyújtani, ami révén kikapcsolódhatnak és feltöltődhetnek – árulta el hitvallását Jucus.

KM-MML


Fontos az igazi zenei érték

– Úgy érzem, Ibrány a kulturális rendezvények terén is kiemelkedik a megyében. Igyekszünk az óvodásoktól kezdve a nyugdíjas korosztályig minden igényt kielégíteni. Az egyik legfontosabb célunk, hogy a helyi lakosok mellett a környező településen élőket is megszólítsuk programjainkkal. Legközelebb az október 31-én, hétfőn este megrendezendő Presser Gábor szerzői estje is jó példa erre. Reméljük, a visszatérő látogatóink mellett sok olyan új vendéget köszönthetünk, akik még nem jártak városunkban. Fontosnak tartjuk, hogy a mai sekélyes könnyűzenei és mulatós iparág mellett az igazi zenei értékeket is eljuttassuk az emberekhez. Presser Gábor munkássága kiválóan beleillik ebbe a küldetéstudatba – tette hozzá a művelődési központ és könyvtár vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában