Helyi közélet

2016.10.15. 09:52

Képtelenek elítélni a nyíregyházi keresztapa ügyvédet

Nyíregyháza, Debrecen, Miskolc - Prostik, csempészett cigi, áfacsalás... Nem semmi bűnszervezetet hozott létre a nyíregyházi ügyvéd, de képtelenség elítélni: minden egyes bíróságon elfogultságot jelent be, ahol ügyét tárgyalnák - <a href="http://www.blikk.hu/aktualis/belfold/keptelenek-elitelni-a-keresztapa-ugyvedet/deg5x64" target="_blank">írta meg a blikk.hu</a>.

Nyíregyháza, Debrecen, Miskolc - Prostik, csempészett cigi, áfacsalás... Nem semmi bűnszervezetet hozott létre a nyíregyházi ügyvéd, de képtelenség elítélni: minden egyes bíróságon elfogultságot jelent be, ahol ügyét tárgyalnák - írta meg a blikk.hu.

Az ügyvéd évekkel ezelőtt már előzetes letartóztatásban volt, akkor azonban bizonyíték hiányában ejtették az ügyet. Jelenleg nagyon sok ügy van folyamatban ellene, ám a dörzsölt ügyvéd sorra igyekszik megtorpedózni őket. Leginkább azzal, hogy elfogultságot jelent be, például a vesztegetés látszatát keltve.

Először Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az összes büntetőbíró kizárását kérte. Így került ügye a Debreceni Ítélőtáblára. Később Hajdú-Bihar megye valamennyi büntető bírája kizárását kérte... Így vándorolt tehát tovább Miskolcra az ügy, ahol egy hete állt a bíró színe elé. Ám az ügyvéd már szeptember közepén újfent benyújtotta az elfogultságot, így a tárgyalásnak ismételten vége szakadt...

Forrás: blikk.hu


Nyíregyháza – A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádat emelt egy nyíregyházi ügyvéddel szemben, aki a vádhatóság szerint egy prostitúcióval, cigarettacsempészettel és gazdasági társaságok színlelt értékesítésével, vagyonuk eltüntetésével foglalkozó bűnszervezetet hozott létre és működtetett.

Nyíregyháza – Fegyházba kerülhet a nyíregyházi keresztapaként elhíresült ügyvéd. A luxusban élő férfi a vádirat szerint egy bűnszervezetet működtetett, ami egyebek között cégek eladásával foglalkozott. Akár egy millió forintot is elkérhetett azért, hogy az adósságokat felhalmozott magyar cégeket ukrán emberek nevére írassa.

Nyíregyháza – A bűnszervezet – egyebek mellett – foglalkozott prostitúcióval, illegális cigarettaforgalmazással, valamint gazdasági társaságok színlelt értékesítésével és azok vagyonának eltüntetésével.

Rács mögé került a nyíregyházi ügyvéd, aki keresztapaként irányította a bűnszervezetet. Az ügyvéd társai nyíregyházi lakosok, az egyik munkanélküli, a másik egy hónapja szabadult büntetés-végrehajtási intézetből, korábban csődbűncselekmény miatt ült. Az eddigi adatok szerint negyvennyolc céget fantomizáltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában