Helyi közélet

2016.10.27. 12:19

Lemásolt egy Csontváry-képet, a betörők eredetinek hihették

Nyíregyháza - Bárány Frigyest sok adottsággal áldotta meg a teremtő. A színjátszás mellett szépen festeget, fotózik.

Nyíregyháza - Bárány Frigyest sok adottsággal áldotta meg a teremtő. A színjátszás mellett szépen festeget, fotózik. Szívesen megmutatja a többnyire albumokban található fotóit; bizony, akár kiállítást is lehetne rendezni belőlük. Festeni, rajzolni is szeret. Ahogy ő fogalmaz: – Nem kell szégyenkeznem miattuk. Egy alkalommal az egyik Csontváry-képet is lemásoltam, amelyet aztán a pesti lakásunkból betörők vittek el. Meglehet, eredetinek gondolták. Van egy elektromos orgonám is, amelyen vallásos zenét játszogatok.

Irigylésre méltó az emlékezőtehetsége, amelyre a színészi pályán bizony nagy szükség van. A Thália papja című, róla szóló könyvünk bemutatása után is megjegyezte valaki, hogy ugyanolyan pontosan idéz a vallomásaiból, mint a könyvben.

Szépen ápolt otthonában erről is beszélt: – Szerencsémre nagyon könnyen tanultam fiatalkoromban. Amikor Pesten, a József Attila Színházban játszottam, busszal jártam a próbákra, előadásra. Hosszú volt az út, de nem emlékszem, hogy egyszer is kezemben lett volna a szöveg és tanultam volna a buszon. Magam sem tudom hogyan, de egyszerre a fejemben volt az egész. Valljuk be, mostanában azért már nehezebb.

Egyébként Bárány Frigyes, aki fiatalkorában atletizált, nyolcvanéves korában is fiatalos megjelenésű. A színpadon is adott a tartására, viselkedésére. Amikor az ember vele beszél, óhatatlanul is megválogatja kifejezéseit, hangját halkabbra fogja, talán még azt is átgondolja, mit és hogyan mond…

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában