Helyi közélet

2016.10.24. 17:11

Nemzetközi siker munkával, no meg családi összefogással

Újfehértó - Nehéz Papp Erzsébettel, a Zema megálmodójával, a családi vállalkozás irányítójával, alkotójával időpontot egyeztetni, hiszen állandóan ingázik Újfehértó, Budapest és Pálháza között.

Újfehértó - Nehéz Papp Erzsébettel, a Zema megálmodójával, a családi vállalkozás irányítójával, alkotójával időpontot egyeztetni, hiszen állandóan ingázik Újfehértó, Budapest és Pálháza között. Alig vártam, hogy bevezessen a Londonban, Párizsban, Rhyadban vagy Las Vegasban már népszerű, exkluzív ékszerek misztikus világába, abba, ahogy a művészet ­tárgyiasult, egyedülálló formája porcelánban ölt testet. Vajon milyen érzés ilyen gyönyörűségek között dolgozni, létezni?

A kiegészítők érdekelték

– Csodálatos… röviden és tömören – kezdte a beszélgetést Papp Erzsébet. – Ha rájuk nézek, akkor én látom bennük azt a rengeteg munkát is, amivel megszületik egy-egy kincs. Ettől válnak még szebbé. Már gyerekkorom óta vonz a divat világa, folyamatosan figyelemmel kísértem az aktuális trendeket. Felnőttként végeztem el egy divat- és stílustervező iskolát, már itt is inkább a kiegészítők érdekeltek igazán. Ekkortájt kezdtünk el foglalkozni nemesfém ékszerek forgalmazásával. Külföldről hoztunk be egyedi, különleges darabokat. A férjem jó kereskedői vénája és az én szépérzékem jó párosításnak bizonyult.

Saját manufaktúrát csináltak

– Aztán a 2008-as válság minket is elért, nagyon lecsökkent a nemesfémkereslet. Így a férjemmel azon gondolkoztunk, hogy milyen más, de mégis nemesebb alapanyagú, megfizethetőbb ékszerekkel foglalkozzunk. Az elején bérmunkában készíttettük egy porcelángyártó céggel, akik kétkedve fogadták: hogy porcelánból ékszert? Egy idő után úgy döntöttünk, hogy csinálunk egy pici, saját manufaktúrát, ahol az alapanyagot is mi állítjuk elő. Pálházán találtuk meg azokat a szakembereket, akikre szükségünk volt, így odatelepítettük a kis üzemünket. Azt, hogy egy porcelánporból hogy lesz aztán egy kész al­kotás, hogy miből mennyi kell hozzá, azt senki sem árulja el. A férjem hónapokon át rengeteget tanult hozzá. Szerencsére olyan gyerekeink vannak, akikre számíthatunk. Eszter jogász, Zsófi most ­csatlakozott a csapathoz, vállalkozásfejlesztési egyetemet végzett, a kereskedelem ­mellett marketinget tanult. Máté most jár jogi egyetemre, több nyelven kitűnően beszél, nagyon meggyőző személyiség.

Színésznők is színesítik

– Nagyon sok munkával és családi összetartással jutottunk el a nemzetközi sikerekig – folytatta Papp Erzsébet. Minden októberben megrendezzük a fővarosban az önálló nagy bemutatónkat, ahol mindig debütál az új művészeti kollekciónk is. Először Szász Endre, majd Faragó Miklós festményei jelentek meg az ékszereinken. Most őszre pedig egy modern festő műveit álmodtuk meg porcelánra, különleges, új formavilággal ötvözve. Néhány egészen más ékszert is bemutatunk, ami vagy hangulatában, vagy színvilágában igazodik a művészeti kollekcióhoz. Ilyenkor híres színésznők, ismert emberek vonulnak végig a kifutón, színesítve ezzel is a rendezvényt, akik a későbbiek folyamán előszeretettel viselik az új ZEMA-darabokat.

- Lengyel Nóra -

Az írás teljes terjedelemben megjelent a Kelet-Magyarország Kontúr magazinjában, mely korlátozott számban megvásárolható szerkesztőségünk ügyfélszolgálatán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában