Helyi közélet

2016.11.19. 08:18

A halálút már a múlté

Nyíregyháza, Nyírbogát - A megyehatártól egészen Nyírbátorig húzódik a kifogástalan aszfaltcsík.

Nyíregyháza, Nyírbogát - A megyehatártól egészen Nyírbátorig húzódik a kifogástalan aszfaltcsík.

– Kívánom, hogy a boldog jövőbe vezessen ez az út, gratulálok a kivitelezőknek a munkájukhoz, és persze a lakosságnak is, amiért volt türelmük kivárni ezt a napot – mondta a nyírbogáti körforgalom átadása előtt dr. Simon Miklós, a térség országgyűlési képviselője, aki többek között dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár és dr. Nemes-Nagy Tibor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója társaságában ragadott ollót.

A pénteki szalagátvágással tették fel a koronát a 471-es számú út nyírségi szakaszának 2014 és 2016 közötti fejlesztésére, amelynek keretében 4,3 milliárd forintból 23 kilométer aszfaltcsík újult meg és három körforgalom épült. A beruházáshoz kapcsolódva 27 kilométer kerékpárút is épült Nyíradony és Nyírmeggyes között.

Több évtizedes álom

– A környékbeliek több évtizedes álma valósult meg: a korábban halálútként emlegetett 471-est a külterületeken kiszélesítették, megerősítették, padkák és vízelvezetők épültek, mától pedig az eddig legveszélyesebb belterületi csomópont, a nyírbogáti felé is nyugodtan közelíthetnek az autósok, kerékpárosok és gyalogosok. A munka magáért beszél, látszik rajta, hogy kiállja az idő próbáját – fogalmazott köszöntőjében dr. Simonné dr. Rizsák Ildikó, a nagyközség polgármestere. – Hamar bebizonyosodott az is, hogy a kerékpárút nemcsak a biztonságot, hanem az egészségmegőrzést is szolgálja – fűzte hozzá.

Nyírbogáti hajtóerő

– Van egy hajtóerő, ami erősebb, mint a gőz, az elektromosság és az atomenergia: az akarat – idézte Albert Ein­steint Seszták Miklós, hozzátéve: – A nyírbogátiaknak is ez a hajtóerejük, ezért biztos vagyok benne, hogy még sok hasonló, örömteli átadóünnepségen vehetek itt részt.

Tasó László elmondta: az utak felújítására ebben az évben 69 milliárd forintot fordított a kormány, ebből Szabolcs-Szatmár-Bereg a megyék közül a harmadik legtöbb forrást kapta.

Az ünnepséget a Nyírbogáti Mesekert Óvoda, a Vántus István Általános Iskola és a helyi nyugdíjas egyesület műsora színesítette.

KM-HP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában