Helyi közélet

2016.11.04. 10:28

Félmilliárd nem volt elég - még mindig üresen áll a rakamazi Teknősház

Rakamaz - Több mint 230 millió forint kellene még a rakamazi önkormányzat szerint ahhoz, hogy befejezhessék a város határában álló tanösvényt és látogatóközpontot. A beruházásra az előző, Fideszes városvezetés több mint félmilliárd forintos uniós támogatást kapott - <a href="http://rtl.hu/rtlklub/hirek/felmilliard-nem-volt-eleg">adta hírül az RTL Klub</a>.

Rakamaz - Több mint 230 millió forint kellene még a rakamazi önkormányzat szerint ahhoz, hogy befejezhessék a város határában álló tanösvényt és látogatóközpontot. A beruházásra az előző, Fideszes városvezetés több mint félmilliárd forintos uniós támogatást kapott - adta hírül az RTL Klub.

A kivitelezőt a 444.hu szerint annak ellenére fizették ki, hogy az átadóig a vizet és az áramot sem vezette be az épületbe. A Miniszterelnökség szerint vizsgálják a beruházást, és később döntenek arról, adnak-e még pénzt.

A rakamazi polgármester sajtóközleménye

A jelenlegi rakamazi városvezetés nem élt vissza a Kormány jóindulatával…

Rakamaz Város Önkormányzata nevében, reagálva Lázár János Miniszter Úr 2016. november 03-ai Kormányinfón elhangzott azon szavaira miszerint: „Nagyon meg fogja bánni Rakamaz Önkormányzata, ha szórakozik az eu-s forrásokkal.” a következő nyilatkozatot teszem:

Az általam vezetett 2014. októberében hivatalba lépett Önkormányzat volt az, aki az addig évek óta befejezetlen uniós projektet 80 millió forintos kormányzati támogatásból és 60 millió forintos hitelből befejezte, más választása ugyanis nem volt.

2016.júniusában az addig hiányzó, elmaradt és még szükséges munkálatokat elvégezte.

A működéshez szükséges használatbavételi engedélyeket az- illetékes szakhatóságokkal folyamatosan egyeztetve és együttműködve- határidőre megszerezte. A befejező munkálatok folyamatáról heti rendszerességgel, 12 jelentésben tájékoztattuk a Nemzetgazdasági Minisztérium illetékes hatóságát.

A támogatási szerződésben foglaltaknak tehát az általam vezetett önkormányzat, a jelenlegi városvezetés tett eleget. Ami nem sikerült az előző városvezetésnek öt év alatt, azt mi megvalósítottuk közel másfél év alatt.

Sajnos, mivel a befejezett beruházás nem tartalmazott olyan vonzó látványelemeket, amelyek turisztikai vonzerőt biztosítanának, ezért Önkormányzatunk 2016. májusában beadott pályázatának célja a rakamazi Vízitanösvény és a hozzá tartozó projektelemek turisztikai vonzerejének növelése.

Teljes mértékben egyetértünk Lázár János Miniszter Úrral abban, hogy az uniós pénzzel trükközőket felelősségre kell vonni.

Határozottan kijelentem, hogy az általam vezetett jelenlegi városvezetésnek uniós forrás nem állt rendelkezésére a befejező munkálatokhoz, uniós pénzekkel nem „szórakozott”.

A Kormány jóindulatával nem élt vissza.

A jelenlegi városvezetés elhatárolódik az előző városvezetés felelőtlen tetteitől, mulasztásaitól.

A jelenlegi önkormányzat a szükséges és tőle elvárható lépéseket megtette. Ismeretlen elkövető(k) ellen büntető feljelentést tett 2015. márciusában. Jelenlegi ismereteink szerint a nyomozati eljárás folyamatban van a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény 396. § (7.) bekezdésébe ütköző és aszerint minősülő költségvetési csalás bűntett gyanúja miatt ismert elkövetők vonatkozásában.

Rakamaz, 2016. november 4.

Bodnár László polgármester, Rakamaz Város Önkormányzata


Rakamaz - Életveszélyes és üres a teknős-ház, amelynek megépítésére pár éve, az előző városvezetés idején még százmilliókat költöttek Rakamazon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában