Helyi közélet

2016.11.25. 14:11

Pénteken nyit, irány a karácsonyi forgatag!

Nyíregyháza - November 25-étől várja a színes vásári forgatag a városlakókat és az érdeklődő vendégeket Nyíregyháza belvárosában.

Nyíregyháza - November 25-étől várja a színes vásári forgatag a városlakókat és az érdeklődő vendégeket Nyíregyháza belvárosában.

Az idén is a Takarékpalota előtt díszíti a főteret a fenyő, amelyet egy borbányai lakos, Fülepné Faragó Gyöngyvér ajándékozott a városnak. A 16 méter magas, közel félszáz éves fát november 10-én állították fel a NyírVV Nonprofit Kft. munkatársai. A város karácsonyfáját piros színű díszek és több mint három kilométer hosszúságú égősor öltözteti fel.

Díszkivilágítás: vasárnaptól

A fényeket november 27-én, advent első vasárnapján kapcsolják fel. Világító, 3D-s dísz­figurák, 64 négyzetméteres fényháló, 106 oszlopokra szerelt díszfény, közel kilenc kilométer hosszúságú égősor és a városházát megvilágító jégcsapfüggöny teszi majd ragyogóbbá az esti városközpontot.

A NyírVV munkatársai az idén új Mikulás-házat, valamint tucatnyi új faházat készítettek és állítottak fel. A Kossuth téren az ünnepekhez kapcsolódó építmények, a Mikulás-ház, a színpad, a betlehemi jászol és az adventi koszorú kap helyet, míg a vásározók a tavalyi évhez hasonlóan a Dózsa György utcán, illetve a római katolikus templom és a szökőkút közötti területen árulhatnak.

Gazdag kínálat

Minden eddiginél gazdagabb lesz a kínálat, hiszen 45 helyszínen karácsonyi ajándékokat és csillogó fenyődíszeket, illetve ínycsiklandó ételeket, karácsonyi édességeket, fűszeres téli italokat árusítanak, de megvásárolhatók a hagyományos kézműves és iparművészeti alkotások is. A vásár résztvevőit pályázati úton választották ki, annak a szempontnak a figyelembevételével, hogy csak a karácsonyi hangulathoz illeszkedő standokat állíthassanak fel a belvárosban. A forgatag január 1-jéig látogatható.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában