Helyi közélet

2016.12.14. 10:38

Miért kapott NI myDAQ-ot Vas Bertalan?

Nyíregyháza - Bánkis diákok sikerei az elektrotechnikai pályázaton.

Nyíregyháza - Bánkis diákok sikerei az elektrotechnikai pályázaton.

Működj! – e néven írt ki pályázatot a Magyar Elektrotechnikai Egyesület és a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum. Összesen 81 ötlettel jelentkeztek a fiatalok, akik közül végül 32 diák valósította meg tervét a határidőig.

– A pályázat elsődleges célja az volt, hogy az elektrotechnikai, elektronikai, informatikai iparág szereplőinek figyelmét felhívja a kreatív, gyakorlati gondolkodású középiskolásokra. A megvalósított ötletek között szerepelt a Nyíregyházi SzC Bánki Donát Műszaki Középiskolájának két diákjának alkotása is – újságolta Zsigó Zsolt felkészítő tanár.

A szakmai kiállítással, és konferenciával összekötött eredményhirdetésen Vas Bertalan egy NI myDAQ–ot (ami nyolc kulcsrakész, szoftverdefiniált műszer kombinációjának felel meg), míg Nagy Máté egy Bosch akkus csavarhúzót kapott különdíjként.

– Berci okostelefonhoz készített kiegészítő elektronikát, amelyből így oszcilloszkóp és jelgenerátor lett. Máté újfajta hajómeghajtást gondolt tovább, amihez egy saját készítésű hajótestet épített, melyben 4 darab, függőlegesen elhelyezett motor van.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában